Electra Glide Highway King este cel mai nou model din Harley-Davidson Icons Collection

Electra Glide Highway King, al treilea model din programul Harley-Davidson Icons Motorcycle Collection, este un exercițiu de nostalgie.

Roțile cu spițe „dantelate”, anvelopele cu perete alb, un parbriz în două nuanțe, șaua pe arcuri și culorile speciale sunt toate inspirate de o motocicletă cult din istoria Harley-Davidson: FLH Electra Glide, produsă în 1968.

Electra Glide Highway King este produs într-o ediție limitată de 1750 de unități, combinând spiritul anilor ’60  cu confortul și tehnologia unei motociclete moderne Harley-Davidson Grand American Touring.

Harley-Davidson Icons Motorcycle Collection este menită să oferă o interpretare actuală a unor motociclete emblematice. Fiecare model este numerotat individual.

În 1968, Electra Glide era vârful de gamă al Harley-Davidson.

Riderii care doreau mai mult confort și abilități pentru touring, puteau comanda accesorii King of the Highway, și anume valize din fibră de sticlă, un parbriz, un portbagaj pentru aripa spate și apărătoare pentru motor.

Pe vremea ei, aceasta era o motocicletă cu adevărat de lux”, spune Brad Richards, Vicepreședinte Harley-Davidson pentru Design și Director Creativ. „Culorile pe care le-am selectat pentru modelul Highway King amintesc de opțiunile de culoare originale oferite în 1968. Am asortat cu atenție fiecare culoare în secțiunea inferioară a parbrizului. În 1968, sacoșele accesorii din fibră de sticlă erau oferite doar în alb, așa că am procedat la fel și în 2023. Rezultatul este o motocicletă complet modernă, care arată însă, fără menajamente, old-school.

Highway King va fi oferit în două opțiuni de culoare: Hi-Fi Orange (limitat la 1.000 produse) și Hi-Fi Magenta (limitat la 750 produse).

Valizele cu carcasă rigidă sunt finisate în alb mesteacăn, iar un panou de denim negru de pe rezervorul de combustibil este separat de culoarea principală cu o dungă accentuată alb mesteacăn. Insigna de rezervor este foarte asemănătoare cu cea folosită în 1968. O insignă grafică din colecția de motociclete Icons, cu numărul de serie al motocicletei este gravată cu laser în inserția consolei.

Parbrizul detașabil are o secțiune inferioară colorată, potrivită cu culoarea vopselei. O șa solo cu capac alb-negru și șină cromată, cu arcuri elicoidal reglabil și amortizor, este o altă trimitere la stilul modelelor Harley-Davidson FL din anii 1960. Roțile din oțel cromat și anvelopele de mare volum, cu perete alb se adaugă aspectului nostalgic, la fel și șinele cromate strălucitoare ale aripii față și șinele pentru valize, „fusta” aripii față și capacul filtrului de aer Ventilator. O inscripție Electra Glide este plasată pe fiecare parte a aripii față.

Motorul Milwaukee-Eight® 114 V-Twin poate primi toate kiturile de upgrade Harley-Davidson® Screamin’ Eagle Stage. Sistemul electronic Cruise control este standard, iar farul cu halogen și lămpile auxiliare oferă o iluminare remarcabilă, păstrând în același timp stilul nostalgic. Frânele Brembo Reflex™ sunt conectate și dispun de ABS cu funcție cornering.  Sistemele de control al tracțiuni și control al cuplului motor pe deccelerare sunt setate să țină cont și de plasamentul in viraje al motocicletei.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account