Record Guinness: a mers 222 km fara sa atinga ghidonul cu mana [VIDEO]

La evenimentul Motodays desfasurat zilele trecute la Roma, echipa FGA Racing Team a intrat in cartea recordurilor Guinness: pe pista amenajata in jurul salonului, Marcello Sarandrea a parcurs in ceva mai mult de trei ore 180 de ture ale circuitului lung de 1.234 de metri, fara a pune mainile pe ghidon sau picioarele pe sol.

guinness-record-motodays-2015-15

Distanta parcursa de italian si certificata de reprezentantul Guinness World Records prezent la fata locului, a fost de 222 km, depasind in mod clar precedentul record de 213 km, stabilit in 2001, care ii apartinea columbianului Manrique Saez Cruz. Conform regulilor Guinness World Record, motocicleta trebuia sa fie una normala, care se poate cumpara pe piata libera, singura modificare permisa fiind amplasarea mansonului de acceleratie oriunde altundeva decat pe ghidon. FGA Racing Team a ales sa-l monteze pe partea dreapta a motocicletei, mai jos de sa.

guinness-record-motodays-2015-13

Este de inteles de ce echipa italiana a ales modelul Yamaha Tricker, motocicleta foarte usoara permitand ghidarea directiei prin folosirea greutatii pilotului mult mai bine decat una grea, care necesita un efort mult mai mare pentru a-i schimba directia din corp.

„Totul a mers conform planului,” a declarat Marcello Sarandrea dupa ce a coborat din saua motocicletei, o Yamaha Tricker. „Este vorba de un rezultat care premiaza eforturile intregii echipe. Momentele cele mai dificile, dupa cum stiam, erau alimentarile cu benzina, efectuate cu o canistra speciala pentru a evita scurgerile de carburant in timpul alimentarii. Pe toata durata parcursului a trebuit sa fiu atent la palele de vant care ma incurcau in linie dreapta, caci tindeau sa-mi incline motocicleta intr-o parte. Gratie sustinerii publicului, m-am tinut tare si am reusit sa indeplinesc obiectivul.”

guinness-record-motodays-2015-10

In sediul FGA Racing Team se afla de ieri un nou trofeu: placuta de la Guinness World Record care atesta intrarea in Cartea Recordurilor.

Iata si un clip scurt despre reusita echipei italiene:

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account