Întorsătură de situație în Dakar: Brabec domină, liderii pierd enorm!

Etapa a treia a Raliului Dakar a adus o răsturnare de situație cum frecvent se întâmplă în cel mai dificil raliu din lume. Ricky Brabec, pilot de uzină Honda, este acum la conducerea raliului, după o specială impecabilă.

Navigația se pare că este cuvântul de ordine al acestei ediții a Raliului Dakar. Din cauza unei erori de navigație, Toby Price, câștigătorul de anul trecut și unul dintre favoriții la victorie de anul acesta, a suferit o lovitură grea, pierzând zeci de minute față de lider. Australianul s-a pierdut undeva după jumătatea specialei din etapa Neom-Neom de astăzi, împreună cu francezul Xavier de Soultrait. Aceștia au pierdut peste jumătate de oră cu rătăcirea, ajungând la un moment dat la peste un kilometru de ruta corectă. În plus, francezul de la Yamaha a căzut și s-a accidentat destul de serios la încheietura mâinii, dar a reușit să termine ziua pe roți.

Nu același lucru poate fi spus și despre compatriotul și coechipierul său Adrien van Beveren, care a căzut la doar câțiva kilometri după startul specialei și și-a rupt clavicula, fiind nevoit să abandoneze după ce a fost evacuat cu elicopterul. Veteranul Paulo Goncalves este și el aproape de abandon, după o problemă serioasă la motorul motocicletei sale Hero. Portughezul este încă pe traseu și încearcă să remedieze problema.

Și Sam Sunderland și Pablo Quintanilla au pierdut mult față de liderul Ricky Brabec, americanul pilotând impecabil: foarte precis și incredibil de rapid. Astfel, Brabec a terminat pe primul loc speciala de astăzi cu un avantaj de aproape 10 minute față de coechipierul său, Ignacio Cornejo, și cu 13 minute în fața celui de-al treilea clasat, Joan Barreda. Astfel, podiumul etapei este format exclusiv din piloți Honda, iar Brabec trece și la conducere în clasamentul general, după ce Pablo Quintanilla a pierdut 24 de minute, Price 35, iar Sunderland 38 de minute.

Au fost ceva probleme cu sistemul de urmărire prin GPS a concurenților, așa că nu ne este clar unde a terminat Mani Gyenes, dar sătmăreanul mergea excelent și era pe locul 41 cu puțin înainte de finiș. Cel mai probabil, Mani și-a mărit avansul deja considerabil pe care îl avea la conducerea categoriei Original by Motul și a avansat și în clasamentul general, după ce foarte mulți dintre concurenții bine clasați au avut de suferit într-o etapă dificilă.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account