Motocross Cup, etapa 1 – Prundu: Spectacol in Lunca Dunarii!

Etapa inaugurala a Motocross Cup 2015 s-a desfasurat sambata 2 mai, pe circuitul de la Prundu, judetul Giurgiu. O adevarata sarbatoare pentru localnici, evenimentul sportiv a atras 50 de piloti de toate varstele, care nu au putut renunta nici in weekend-ul de 1 mai la motocicleta. Chiar daca a plouat marunt, conditiile au fost perfecte pentru motocros, aderenta circuitului pregatit de organizatori, Top Cross TCS si Dual Racing fiind una de zile mari.

MC - Tompa vs Raduta 2

Julian Raduta (91) si Krisztian Tompa

Duelul principal al zilei, care i-a tinut cu sufletul la gura pe spectatori a avut loc intre trei piloti de varste diferite, pilotand motociclete diferit concepute. Daca la clasa MX1 nu a avut rival, Julian Raduta, a fost in schimb provocat de mai tinerii Ionut Corbea si Robert Krisztian Tompa, concurenti la clasa MX2 Juniori. Iar cei doi tineri aveau o rafuiala mai veche, de la ultima etapa a Motocross Cup 2014, atunci cand Ionut Corbea s-a impus la Sfantu Gheorghe, chiar pe circuitul de casa al lui Krisztian Tompa. A rezultat un duel de toata frumusetea, cu doi tati sustinandu-si copiii de pe margine, pentru ca apoi, odata emotiile si tensiunea trecute, sa se felicite reciproc pentru perfomantele odraslelor.

In mod evident, motorul de 450 cmc in patru timpi al lui Julian Raduta era o adevarata racheta pe urcarile circuitului, dar il solicita serios pe riderul Top Cross TCS, in special pe segmentele de franare, in timp ce, inferioare la capitolul putere, motocicletele de 125 cmc in doi timpi ale pilotilor de la MX2, erau mai usoare si mai manevrabile. Chiar daca Krisztian Tompa, un pilot de mare perspectiva, locul trei in Campionatul Mondial de Motocros in 2012, i-a suflat in ceafa lui Julian, pilotul Top Cross TCS tot a reusit sa isi apare prima pozitie pe circuit. Din ce in ce mai rapid pe masura ce mansa se apropia de final, Ionut Corbea a avut sansa lui de a-l depasi in ultimul tur pe Krisztian, insa cei doi tineri s-au atins si au cazut pe un viraj strans, invingator fiind pur si simplu cel care s-a ridicat mai rapid de jos! Iar acesta a fost Krisztian Tompa, riderul din Sfantu Gheorghe reusind apoi in mansa doi sa treaca de Julian Raduta – dupa ce acesta a fost nevoit pe final sa slabeasca ritmul, acuzand dureri la spate. Totusi, Ionut Corbea a fost mereu aproape, o mare parte din cursa, cei trei sportivi aflandu-se, spre deliciul publicului, in aceeasi secunda!

MC- Tompa vs Raduta

Julian Raduta (91) si Krisztian Tompa

Spectatorii au stat din nou cu sufletul la gura, atunci cand, in prima mansa la clasa MX Amatori si MX Veterani, doi rideri au cazut la pamant, la diferente de cateva zeci de secunde. Sportivii au abordat mult prea “entuziast” cate o trambulina, dar timpul de interventie al medicilor a fost minim, iar concluziile imbucuratoare, dupa spaima unanima: zero pagube la un concurent, o clavicula rupta la celalalt. Totusi, pentru cei care cereau o extra-portie de adrenalina, sariturile lui Andrei Poponut, fara rival la clasa MX85 si fara probleme mecanice, odata intrat in echipa Top Cross TCS, au fost un adevarat premiu, tinand spectatorii pironiti sub umbrele, pe marginea circuitului.

MC - Ionut Corbea

 Ionut Corbea

Clasament Motocross CUP, etapa I, Prundu, 2 mai

 

MX 65

1. Marinescu Cristian, Vectra Zarnesti

2. Ordog Zoltan, Dementor Racing

 

MX85

  1. Poponut Andrei, Top Cross TCS

2 . Stan Iasmina, CSM Bucuresti

  1. Slapciu Mihai, Jitsu Zarnesti

 

MX2 Junior

  1. Tompa Robert, Sugas Sf. Gheorge
  2. Corbea Alexandru, Top Cross TCS
  3. Gradinaru Alexandru, CSM Bucuresti

 

MX2

  1. Corbea Catalin, Top Cross TCS
  2. Manfred Spendier, Top Cross TCS
  3. Kantor Catalin, Jitsu Zarnesti

 

MX1

  1. Raduta Julian, Top Cross TCS
  2. Strechioiu Sebastian, Lido Campina
  3. Pana Ciprian, Dementor Racing

 

MX Amatori

  1. Nandor Gerczuj, Csiki Enduro
  2. Visoiu Romeo, Lido Campina
  3. Kinda Geza, Csiki Enduro

 

MX Veterani

  1. Fazakas Zoltan, Csiki Enduro
  2. Popescu Ciprian, Dual Racing
  3. Stoeanovici Mihaita, Smart Brasov
BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account