Un nou campionat de enduro de nivel mondial: World Enduro Super Series

Un nou campionat de enduro de nivel mondial: World Enduro Super Series

O nouă competiție de nivel înalt, dedicată atât profesioniștilor, cât și amatorilor, va începe în 2018. World Enduro Super Series include toate variantele de enduro și curse consacrate.

world-enduro-super-series-2018_enduro21_840

Promotorul World Enduro Super Series pare a fi o companie germană, WESS Promotion GmbH, această competiție urmând a avea opt etape de-a lungul anului 2018, după cum urmează:

Lagares Extreme Enduro (Portugalia) – 11-13 mai

Erzberg Rodeo (Austria) – 31 mai-3 iunie

Trefle Lozerien (Franța) – 8-10 iunie

Red Bull Romaniacs (România) – 24-28 iulie

Red Bull 111 Megawatt (Polonia) – septembrie

Gotland Grand National (Suedia) – 26-27 octombrie

Red Bull Knock Out (Olanda) – 10 noiembrie

Pe lângă acestea, mai există o etapă care deocamdată nu a fost anunțată oficial, care ar trebui să aibă loc în septembrie.

World-enduro-super-series-2018_enduro21_Red-Bull-Megawatt-2017

Jonny Walker la Red Bull 111 Megawatt, în Polonia

Campionatul ar urma să fie deschis tuturor riderilor de enduro, de la profesioniști de nivelul unor Jarvis și Walker, până la amatori și nu va fi împărțit pe clase, în funcție de cilindreea motocicletelor. Cursele variază de la unele pure de enduro extrem, cum sunt Romaniacs și Erzberg Rodeo, până la unele care sunt, practic, de motocros, cum este Red Bull Knockout, care se desfășoară pe plaja de la Haga, în Olanda.

Toate acestea sună foarte interesant, dar noi avem ceva rezerve cu privire la acest viitor campionat. Pare foarte interesant, în teorie, dar suntem convinși că mulți dintre riderii de enduro extrem vor fi descurajați de prezența unor etape complet bizare (spune-i lui Jarvis că, pentru a lua titlul în WESS, trebuie să alerge câteva ore „în blană” pe o plajă la Marea Nordului, în noiembrie).

În plus, faptul că una dintre etape nu are o dată anunțată și că etapa cu numărul șase nu se știe cum va arăta și unde va fi este încă o problemă. Care rider de top se înscrie într-un campionat, cu resursele aferente (vorbim de echipe de uzină de nivel înalt), fără să știe exact în ce se bagă? Mai ales într-unul care pare să fie de enduro „universal”, având etape de enduro extrem, enduro clasic și „beach race”.

Și, nu în ultimul rând, nu este anunțată nicio federație sub egida căreia se organizează acest campionat. Nu se menționează niciunde FIM sau FIM Europe pe site-ul promotorului, http://iridewess.com/. Ca să nu mai spunem că am găsit câteva greșeli destul de evidente în textele de pe site-ul respectiv, lucru care nu prea ar trebui să se întâmple la acest nivel.

În concluzie, World Enduro Super Series pare o idee interesantă, pe care ne-ar plăcea să o vedem pusă în practică așa cum trebuie, dar, până ce vom primi mai multe detalii, ne păstrăm rezervele vizavi de veridicitatea acestui anunț.

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account