Jorge Lorenzo își accidentează încheietura mâinii

Se pare că Jorge Lorenzo s-a accidentat la mână în Italia. Ieri a ajuns la spital în Barcelona.

Jorge Lorenzo, cvintuplu campion mondial și nouă achiziție a echipei Repsol Honda și-a fracturat, se pare, încheietura mâinii stângi, aceeași mână al cărei radius l-a avut fisurat de curând.

Relatările diferă referitor la împrejurările în care ar fi survenit fractura respectivă. Unele surse spun că s-a întâmplat în timpul unei excursii pe munte, altele că este vorba de o căzătură în antrenamente. Oricum ar fi, cert este că spaniolul s-a prezentat la spitalul din localitatea italiană Peschiera di Garda, la urgențe.

Imediat după ce a primit primul ajutor, Lorenzo a pornit spre Barcelona, către clinica Dexeus, unde operează deja renumitul doctor Xavier Mir, specialistul catalan preferat de majoritatea piloților spanioli.

Lorenzo este așteptat peste două zile (miercuri, pe 23 ianuarie) la prezentarea oficială a echipei, ocazie cu care îl vom vedea pentru prima dată în culorile Repsol, alături de coechipierul său, Marc Marquez.

Fractura se pare că a avut loc la nivelul osului scafoid, un os mic din interiorul articulației, care face legătura între radius și oasele palmei. Fractura este una frecventă pentru piloți, mai ales în trecut, când high-side-urile erau mai frecvente și echipamentele nu protejau atât de bine ca acum. Problema este că zona respectivă nu este foarte bine vascularizată și scafoidul tinde să se refacă foarte greu.

Participarea lui Lorenzo la primele teste din 2019, cele de la Sepang, pe 6-8 februarie, iese din discuție. Nu doar riderul din Mallorca este accidentat, ci și Marquez este în plină recuperare după operația la umăr, iar Crutchlow trage tare ca să se recupereze după o accidentare foarte urâtă la picior. În aceste condiții, singurul pilot Honda cu fizicul la 100% la testele de la Sepang va fi Takaaki Nakagami.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account