Mol
Mol
Mol

Start în ediția a cincea a 4V Rally Raid

Cea de a cincea etapă și totodată ultima a edițieidin acest an a Campionatului Național de Rally Raid a luat startul în această dimineață la Constanța.

Aproximativ 60 de piloți și 37 de echipaje din țarăși străinătate, la clasele profi, promo și discovery, se vor întrece timp de două zile pentru primele locuri ale clasamentelor la categoriile auto, moto, ssv și quad.

Evenimentul are loc la numai două luni distanță de la găzduirea uneia dintre cele maifierbințietape din actualul sezon al Campionatului Național de Rally Raid, care a avut loc între 20 și 23 august. De data aceasta însă canicula și praful caracteristice verii au fost luate de o atmosferă de toamnă mohorâtă și untraseu noroios. Acestea nu i-au oprit însă pe concurenți vină și își etaleze îndemânarea, mai ales pentrupiloții străini reprezintă și o bună oportunitate de a cunoaște regiunea.

Constat în ultimii doi-trei ani un aflux din ce în ce maimare de piloți străini. Și nu numai sunt piloți străini, sunt șipiloți campioni în țările lor, participanți la Dakar, etc. Astaînseamnă un semnal pozitiv pentru noi începem devenimun punct de interes pentru ei, începem le oferim trasee sigure, trasee interesante pentru ei, unde se pot antrena pentrucompetițiile importante. Avem inclusiv concurenți care au început vină cu familiile în concediu și în cazul aceastaasigurăm și o promovare turistică a zonei.“ – Jean Vlad, manager organizare 4V Rally Raid

În paralel cu întrecerile din cadrul 4V Rally Raid se va desfășura, în premieră, șiRaliul speranțeiCupa Județeană 4V, Constanța“ al cărei scop este, pelângă cel a promova sporturile cu motor, acordarea de sprijin familiilor nevoiașe de pe raza județuluiConstanța.

Anul acesta avem și o componentă caritabilă. Am încercat identificăm câteva familii de pe raza județului nostru care au probleme. Am cerut ajutorul Serviciul Social care ne-au prezentat câteva situații care pe mine m-au impresionat, familiicu trei, patru sau cinci copii care nu au venituri, n-au lemne cu ce se încălzească, n-au cum își cumpere alimenteȘiatunci am hotărât împreună cu sportivii încercăm ajutămaceste câteva familii. Binențeles sunt multe, foarte multefamilii cu probleme, dar din păcate, oricât de mult ne-am dorisă-i ajutăm pe toți, nu se poate. Am selectat câteva pe care chiarvrem le ajutăm treacă iarna aceasta. – Jean Vlad, manager organizare 4V Rally Raid

Și pentru rally raid-ul este un sport în care orientarea este pusă pe primul plan, chiar înaintea abilitatii de pilotaj sau de îndemânare, ori a performanțelor autovehiculului, „road-book-ul“ (hartatraseului) este unul dintre capitolele asupra cărora s-a acordat o atenție deosebită.

La fel de importantă este siguranța concurenților și a tuturor celor implicați în desfășurarea evenimentului, motiv pentru care s-au luat toate măsurile astfel încât orice intervenție, indiferent de natura sa, să se poată face în cel mai scurt timp.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account