Bautista explica incidentul care l-a infuriat pe Rossi

Alvaro Bautista s-a aparat impotriva criticilor dure ale lui Valentino Rossi, dupa incidentul in care Bautista a fost foarte aproape de a-l scoate din nou din cursa pe italian, cand a cazut incercand sa-l depaseasca in primul tur al cursei de la Barcelona.

alvaro-bautista-wide-1024x576

Pilotul Honda Gresini a cazut in primul tur al cursei sale de casa in timp ce incerca sa-l depaseasca pe Rossi pentru locul cinci. A pierdut fata motocicletei sale si, daca Rossi nu evita la limita, Honda lui Bautista l-ar fi scos din cursa. Incidentul de duminica trecuta a fost al patrulea de la inceputul lui 2011 cand Bautista este implicat intr-un accident serios in primul tur al cursei, el fiind penalizat cu un an in urma pentru ca l-a doborat pe Jorge Lorenzo la Assen, cu o manevra periculoasa in primul viraj.

Rossi spunea duminica, dupa cursa: „Mi se pare ca Bautista nu se comporta foarte rational. La Mugello a facut o greseala si mi-a distrus cursa de casa, fiind aproape sa ma accidenteze serios. Dar o greseala se poate intampla. A taiat trasa si eu eram deja acolo, nu m-a vazut si, din pacate, se mai poate intampla. Dar sa faca acelasi lucru din nou in urmatoarea cursa este stupid. In plus, era o depasire fara rost, pentru ca eu eram mult mai rapid decat el. Cand Bautista ma vede pe mine, pe Lorenzo si pe alti piloti de top, devine un pic nebun. Parca trebuie sa demonstreze ca este mai bun decat noi.”

Bautista, insa, crede ca o schimbare a conditiilor pistei a determinat accidentul sau, sustinand ca nu a abordat virajul intr-un mod diferit fata de restul weekendului. Explicand versiunea sa, fostul campion mondial la 125 a spus: „Sunt si mai putin multumit decat el (Rossi) dupa faza asta, cu siguranta. A fost o mare dezamagire pentru ca lucrasem foarte bine tot weekendul.  Eram multumit inainte de cursa pentru ca ma calificasem bine si ma simteam sigur pe mine pentru cursa ce avea sa urmeze. Am mers cu grija in primele viraje si mi se parea ca pilotii din fata mea ma incetinesc, asa ca am hotarat sa-i depasesc. Poate ca pista nu era la fel ca in antrenamente, pentru ca, dupa mine, alti cativa piloti au pierdut fata, asa ca circuitul era in alta stare, probabil. Nu am franat mai tare decat in antrenamente, nici mai tarziu, dar poate conditiile pistei din acel moment si temperatura pneurilor au cauzat problema.

Am incercat sa raman la interior pentru ca ceilalti piloti erau pe trasa de la exterior si am cazut, pur si simplu. Am incercat sa-l depasesc si, normal, el nu a vrut sa cedeze pozitia, asa ca a ramas langa mine, fiind la exterior, si eu incercam sa nu intru peste trasa lui. Am incercat sa fac trasa mea pentru ca nu voiam sa lovesc pe nimeni, dar, din nefericire, am cazut.”

Dupa ce a evitat la limita un nou abandon, Rossi a indemnat conducerea cursei sa ia masuri, chemandu-l pe Bautista pentru o discutie despre stilul sau de pilotaj.

Dar Bautista a adaugat: „Multi piloti au mai facut asta. Daca situatia ar fi fost la fel ca in antrenamente, nu as fi cazut. Eram aproape sa reusesc depasirea si cel mai dezamagit de toata situatia asta sunt eu, nu cei care nu au cazut. Toti sunt liberi sa spuna ce gandesc, dar eu ma concentrez pe pista pentru ca acolo ma exprim cel mai bine.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account