De sezon: ai nevoie doar de o șenilă pentru ca să te poți da cu o motocicletă de off-road prin zăpadă!

Deși chiar este un clișeu, iarna poate fi o perioadă destul de dificilă pentru practicanții de sporturi out-door care necesită niște condiții meteorologice specifice.

Ne referim la motociclism, desigur! Poate nu toată lumea are chef să se apuce de ski sau de snowboard, poate nu toată lumea își permite un snowmobil și nu neapărat că banii ar fi o problemă – pentru unii, dar logistica, în cazul unui snowmobil chiar poate fi.

Pentru enduriști și pentru motocrosiști problema plictisului hibernal poate fi rezolvată destul de ușor, cu ajutorul unui kit de șenilă pentru zăpadă. Există și variante care pleacă de la câteva sute de euro, dar, ca în orice domeniu, și kituri, extrem de specializate, care ajung să coste cât o motocicletă de enduro nouă. Aceasta sunt însă destinate curselor, în Statele Unite ale Americii existând chiar și un campionat anume organizat pentru aceste motociclete. Iar dacă vorbim despre aceste curse, un nume de care poate ai auzit este cel al lui Cody Matechuk, de trei ore medaliat cu aur la disciplina Snowbike Cross, în cadrul X Games!

Cody Matechuk este un sportiv extrem polivalent: are la activ salturi tip Base Jump, zboara cu wingsuit, dar a concurat cu succes și în Cupa Harley-Davidson XR1200! Pe zăpadă,

Cody Matechuk este un sportiv extrem polivalent: are la activ salturi tip Base Jump, zboara cu wing-suit, dar a concurat cu succes și în Cupa Harley-Davidson XR1200! Pe zăpadă, canadianul de 28 de ani concurează cu o Yamaha YZ450F.

Ba  chiar autorul acestor rânduri și-a adus aminte că în urmă cu mulți ani, a și încercat un KTM dotat cu o astfel șenilă, pus la dispoziție de către Cătălin ”Jumba” Mităchescu, un nume care le va spune ceva pasionaților de off-road. Deși pare greu de crezut ținând cont de moi au fost iernile în ultimii ani, filmarea a fost făcută undeva pe lângă șoseaua de centură a municipiului București!

Asta se întâmplă în București atunci când ninge, o dată la câțiva ani. Mult mai interesant este însă ce fac acești rideri profesioniști prin zonele sălbatice din Idaho…

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account