O prevestire? Un englez hiperpasionat își construiește acasă propria Yamaha R9.

Apariția unei Yamaha R9 este ceva iminent în subconștientul colectiv al motocicliștilor.Unii doar o desenează, dar sunt unii care merg mai departe, pun mâna și își construiesc una.

De exemplu, britanicul Sebastian Hipperson – un nume parca predestinat – a trecut la treabă, construindu-și propria Yamaha R9. Pentru asta, el și-a procurat un propulsor CP3, cumpărându-și un MT-09, dar și un cadru din oțel tubular de pe o Yamaha TRX850, o motocicletă despre care vom mai vorbi, pentru că pur și simplu ea merită acest lucru.

Chiar dacă vorbim despre un foarte pasionat fan Yamaha, Hipperson a trebuit să facă și niște compromisuri. Poate că britanicul și-o fi spus fă-te frate și cu Ducati până când treci puntea, pentru că literalmente el a ales să folosească o basculă din aluminiu de la un 749 și o furcă de la un Panigale, cu interior Bitubo.

Pe undeva arată destul de din topor, dar totusi, si Hipperson asta e om și nu fabrică!

Pentru roți, se pare că Hipperson a avut la dispoziție unele de la o Aprilia RSV 1000 cu jante din aluminiu cu cinci spițe și etriere Brembo, dar și-a mai spălat din „păcate” folosind o tobă finală Arrow.

Ba mai mult, a construit cu mâna lui rezervorul din aluminiu și elementele de carenaj acoperită cu o grafică „Speedblock” foarte… Yamaha. Un element inedit, frâna spate se actionează manual și toată motocicleta cântărește sub 200 de kilograme.

Nu trebuie uitat că Yamaha a înregistrat de ceva vreme numele R9, pe internet „transpirând” chiar și un logo R9. Apoi, prototipul XSR900 DB40, prezentat de curând la Goodwood Festival of Speed,  poate să ne sugereze direcția „oficială” în care ar vira un ipotetic și – atât de așteptat – R9.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account