Povestea unui medic motociclist italian din prima linie a luptei cu epidemia

Iată povestea lui Andrea, medic ortoped din Torino, care este deja de câteva săptămâni în prima linie a luptei contra epidemiei de coronavirus.

Andrea este un medic ortoped din Torino. Urgența sanitară care este Covid-19 l-a aruncat direct în prima linie a asistenței medicale pentru bolnavi. Ca într-un război, într-o urgență fără sfârșit, care dă peste cap turele, prelungește foarte mult zilele și epuizează medicii fizic și mental.

Andrea a început să meargă pe motocicletă în peisajul montan superb din zonele Lecco și Bergamo. Și așa motocicleta a devenit rapid mijlocul lui de transport pentru mers la muncă. Ca medic de gardă tânăr, folosea pentru ajunge în orașele mici dintre Brianza și Valtellina. Astăzi trăiește și muncește la Torino ca medic ortoped și merge pe motocicletă în fiecare zi. Nu contează că sunt 40 sau -10 grade afară: motocicleta sa, un BMW F 700 GS, se oprește doar când e zăpadă afară.

Astăzi este unul dintre medicii care se luptă cu epidemia de coronavirus. O urgență care nu se oprește niciun moment, cel puțin nu în zona Italiei în care trăiește el. Nici măcar atunci când te întorci acasă și cauți confortul pe care ți-l pot da cei dragi. Pentru că ai putea să-i infectezi și pe ei și totul ar deveni și mai dificil. Andrea s-a izolat de iubita sa și de fiica sa, care are doar șase luni, pe care nu a mai văzut-o și nu a mai ținut-o în brațe de o lună. În aceste momente, Andrea, motociclist pasionat, a găsit timp să le scrie redactorilor de la Moto.it, pentru a le mulțumi celor care l-au ajutat să-și facă meseria până la capăt. Iată ce spune Andrea:

„Ieri am avut parte de un gest incredibil de solidaritate: F 700 GS-ul meu avea nevoie urgentă de o revizie și de câteva probleme de pus la punct. Dealerul Finotti din Rosta mi-a trimis un mecanic, care a făcut revizia motocicletei și a rezolvat cele câteva mici probleme. Astfel încât eu să pot merge în continuare la muncă și să ajut în aceste vremuri grele.”

Într-un scurt interviu pentru Moto.it, Andrea povestește cum este obligat să folosească motocicleta pentru că mașina pe care a comandat-o în decembrie a ajuns în februarie la Verona și acum este blocată acolo din cauza restricțiilor. Dar motocicleta este și marea lui pasiune, care l-a învățat valoarea senzațiilor autentice, analogice – vibrații, mirosuri, viteză, vânt, peisaje. A cumpărat motocicleta într-un moment de mare dificultate personală și a renăscut cu ajutorul ei. Acum ea este mijlocul de transport care îl duce în locul unde poate salva vieți.

Dealerul BMW din Rosta este proprietatea doamnelor Anita Ostorero și Simonetta Finotti, care, interpelate de site-ul Moto.it pentru a li se transmite mulțumirile unei întregi comunități, au spus:

„Noi ne hotărâserăm să închidem porțile, chiar dacă service-urile puteau rămâne deschise, conform decretului. Am făcut această alegere ca să ne protejăm pe noi, pe angajații și pe clienții noștri. Dar și pentru că nu prea avem cum să păstrăm distanțele de siguranță, nu se găsesc măști suficiente pentru angajați etc. Mai ales în fazele de recepție și predare a motocicletei după o lucrare. Le-am dat totuși clienților numărul de whatsapp (și canalele de social media au rămas și ele active), ca să rămânem în contact pentru orice întâmplare neprevăzută și exact asta s-a întâmplat cu medicul. Mâine, de exemplu, vom fi la sediu cu un mecanic de-al nostru pentru o reparație a unei motociclete accidentate cu puțin înainte de intrarea în vigoare a stării de urgență, nimic grav, în câteva ore va fi gata. Ne deplasăm la muncă doar în aceste cazuri, pentru a-i susține pe cei care sunt implicați în luptă.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account