Motocicletele electrice Zero, gama 2022, vor putea fi upgradate via smartphone!

Zero este unul dintre primii producători de motociclete electrice, compania plecând la drum în 2006, dintr-un garaj din Santa Cruz, California.

Americanii nu au “problemele” de strategie cu care se confruntă constructorii de motociclete clasice, pentru că ei au început din start producția în ceea ce pare a fi paradigma imediat următoare a mobilității.

Așadar, ce ne rezervă compania pentru 2022? În primul rând, mai multă autonomie pentru motocicletele sale, de până la 363 de kilometri, plus lansarea unui model nou, naked-ul SR. Acesta este practic o versiune low-cost a modelelor SR/F și SR/S, cu care împarte șasiul, dar și propulsorul ZF 75-10. Doar că în loc de 110 putere și un cuplu de 189 Nm, motocicleta are 74 de cai putere și doar 165 Nm, ceea ce tot este puțin peste… un Kawasaki  Ninja H2. Din păcate, se spune că experiența de pilotaj nu este aceeași, cuplul neputând fi exploatat în mod optim de la cele mai joase turații.

Pe lângă furca Showa upside-down cu brate de 43 mm și frâne J.Juan, Zero SR vine cu sistemul de operare, Cypher III+. Denumirea ne este parcă familiară din seria Matrix.

Noile pachete de baterii sunt mai ușoare cu aproape trei kilograme decât precedentele și au rămas la fel de compacte, deși au o capacitate crescută cu 20%. Cu o carcasă din aluminiu și un sistem încorporat de răcire, bateriile pornesc de la 14.4 kWh (ZF 14.4+) pentru Zero SR și modelul carenat SR/S, în timp ce SR/F – vârful de gamă al Zero Motorcycles – și varianta Premium a SR/S se bucură de baterii de 15.6kWh (ZF 15.6+).

În ciuda aspectului, Zero SR/S nu este o supersportivă, mai degrabă o motocicletă cu care să faci naveta.

De abia acum urmează partea interesantă. Particula “+” din denumirile bateriilor arată că acestea pot fi upgradate, până la 17.3 kWh. Așadar, SR și SR/S pot ajunge într-o primă fază la 15.6 kWh, iar apoi la 17.3 kWh, în timp ce SR/F poate fi upgradat direct la 17.3 kWh. Acest lucru nu se face fizic ci cu ajutorul smartphone-ului, prin aplicația Cyper Store. Inspirându-se așadar din abordarea producătorilor de automobile electrice, nu mai este nevoie de cumpărarea de componente fizice pentru a se crește performanțele motocicletei. Acestea acestea pot fi “deblocate” pe parcursul utilizării de către proprietari. Și nu vorbim doar de autonomie extinsă ci și de încărcare mai rapidă, cai putere și cuplu maxim, navigație sau… manșoane încălzite.

Roadster-ul SR/F este mândria celor de la Zero, care acum vine și el tare din urmă la la capitolele autonomie și timp de reîncărcare. Mai rămâne prețul. Pentru 118.132, 26 RON se poate adăuga în coșul de cumpărături online.

Pentru a atinge maximul absolut este oferit însă un upgrade fizic în forma unui Power Tank, care mărește capacitatea bateriei la 20.9 kWh. Astfel, la viteze specifice traficului urban, se pot parcurge conform Zero Motorcycles, și cei peste 360 de kilometri menționați inițial.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account