A patra versiune Ténéré 700 este și cea mai extremă!

După World Rally, World Raid și Rally Edition, Yamaha lansează cea de-a patra variantă de  Ténéré 700 și anume  Ténéré 700 Extreme. Evident, ea este dedicată riderilor care au cele mai mari așteptări de la această motocicletă și o folosesc în cel mai avansat spectru al abilităților de pilotaj.

 Numele spune totul – aceasta este o motocicletă pentru performață în off-road. Cursa suspensiei este mai mare, iar o serie de componente speciale se asigură că acest Ténéré 700 poate ajunge oriunde.

Astfel, suspensiile  KYB complet reglabile au o cursă suplimentară de 20 mm pentru ambele roți, comparativ cu Ténéré 700.  Totodată, ele sunt tratate cu un strat durabil Kashima care ajută la reducerea sticțiunii (forța care trebuie depășită) în cazul trecerii peste denivelări mici, ceea ce implică viteze mari de lucru pentru piston în interiorul suspensiei.

Desigur, și cei de la Yamaha o spun, finisajul furcii de culoare aurie subliniază senzația generală de motocicletă premium transmisă de motocicletă. Garda la sol crește la 260 mm.

Suspensia KYB complet reglabilă poate fi setată să funcționeze eficient cu o varietate tipuri de rideri, de la cei supli la cei masivi și diferite stiluri de condus.

Dar, aviz amatorilor, tot Yamaha specifică faptul că acest Ténéré 700 este destinat motocicliștilor cu experiență în motocross sau enduro care doresc performanță suplimentară în off-road.

Pentru această, motocicleta este echipată cu scăriție din titan cu o suprafață mai mare cu 35%, protecție de radiator și ghidaj de lanț din aluminiu. Aripa față este formată din două piese, o aripă înaltă în stil enduro și o secțiune inferioară separată pentru a proteja de murdărie și resturi. O șa stil rally, plată și într-o singură piesă, permite poziționări rapide ale pilotului.

Ecranul TFT organizat pe verticală, de 5 inchi are 3 teme separate, inclusiv un afișaj în stilul roadbook Rally Raid pentru o navigare eficientă.

Performanța remarcabilă în off-road a lui Ténéré a fost evidențiată de piloții de uzină Yamaha, Alessandro Botturi și Pol Tarrés, care s-au bucurat de succes în cele mai grele curse din lume. Cei doi au scris istorie la raid-ul TransAnatolia, ocupând primele două trepte ale podiumului.  Tot Tarrés și Botturi vor concura cu Ténéré 700 Extreme în ultima etapă a campionatului italian Motorally Raid TT care va avea loc la Olbia din 20 octombrie.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account