Kawasaki a prezentat Ninja 7 Hybrid, prima motocicletă hibrid de serie din lume

Kawasaki scrie din nou istorie, de această dată cu Ninja 7 Hybrid, care este nici mai mult și nici mai puțin decât prima motocicletă de serie din lume care combină un motor termic cu unul electric.

Designul se insipiră din cel al puternicelor modele H2. Din fericire, acest Ninja hibrid, reușește (cumva) să fie totuși mai ușor, punând pe cântar 227 de kilograme. Ceea ce nu va trece observat de către cei mai critici. Dar, cei de la Kawasaki spun ca această motocicletă nu e străină de caracterul sportiv și manevrabilitatea modelelor pe care le produc.

Desigur, propulsia hibridă nu mai reprezintă o noutate în industria auto, însă cu totul altfel stau lucrurile atunci când ea trebuie transferată pe două roți. Iar aici, Kawasaki se află la „ani lumină” înaintea celorlalți producători moto.

Așadar, după ce în ultimul timp am urmărit această motocicletă în formă de prototip, iată că ea a evoluat într-un produs de serie. Despre ce este vorba? Ninja 7 Hybrid pune împreună un motor termic cu doi cilindri, cu o capacitate de 451 cmc care oferă 58 de cai putere și un motor electric de 9 kw. Cele două propulsoare produc 68 de cai putere, grație funcției e-boost, apanaj al motorului electric.

O excelentă distribuție a greutății, cu motorul electric și bateria amplasate cât mai în centrul motocicletei, într-un cadru clasic, tip trellis.  Aceast aranjament face ca motocicleta să rămână distractiv de condus, ne asigură Kawasaki. Totul este împachetat apoi într-un carenaj cu aspect futuristic, atât ca forma cât și ca scheme de culori.

Chiar dacă puterea nu impresionează, cuplul maxim de 59.6 Nm este disponibil încă de la 2.800 rpm, astfel că plecările de pe loc vor fi similare ca dinamică cu cele ale unei motociclete de 1.000 cmc, spune Kawasaki. Iar consumul va fi similar unei motociclete de 250 cmc.

Deși furca este una convențională, iar etrierii sunt radiali, cu câte două pistonașe, pentru a ține cât mai jos prețul – care oricum nu va fi mic – Kawasaki Ninja 7 Hybrid vine cu câteva caracteristici tehnice aparte.

Bord TFT color de de 4.3 inch și conectivitate smartphone, inclusiv la o versiune special dezvoltată a aplicației Kawasaki Rideology.

Nu există ambreiaj, acesta fiind unul semi-automat, cele șase rapoarte ale cutiei putându-se opera și cu butoane plasate lângă manșonul stâng. Așadar, nu există manetă de ambreiaj. Există în schimb funcția start/stop, care este disponibilă în acest moment doar pe scutere de cilindree mică, disponibilă însă doar în modul Eco-Hybrid.

Ia-o de unde nu e! Maneta de ambreiaj! Dar, poți schimba vitezele „la buton”.

Cât privește modurile de condus, mai există disponibil și modul Sport-Hybrid și modul EV, în care Ninja 7 Hybrid se poate deplasa exclusiv electric, pe distanțe mici și la viteze mici. De exemplu, dacă nu vrei să deranjezi vecinii noaptea, când te deplasezi într-o zonă rezidențială.

Ca și la bicicletele electrice, există și o funcție Walk, care se poate utiliza în parcare. Totodată, odată ce maneta de accelerație este rotită dincolo de un anumit punct, sistemul se transformă într-un marșarier.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account