Harley-Davidson își suspendă afacerile și livrările de motociclete către Rusia

Harley-Davidson a anunțat că își suspendă operațiunile din Rusia, drept consecință a deciziei lui Vladimir Putin de a invada Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă, compania nu va mai onora comenzile clienților ruși și își închide afacerile în această țară. Astfel, Harley-Davidson devine primul producător important de motociclete care ia această decizie. Harley-Davidson are în jur de 10 dealeri în Rusia și deși cifrele de vânzări din această țară nu au fost făcute publice, ele sunt incluse în cele 31 de procente care reprezintă Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Americanii și-au exprimat și susținerea pentru poporul ucrainean și pentru toți cei afectați de această criză.

Totodată, CEO-ul MV Agusta, rusul Timur Sardarov, membru al unei familii de oligarhi, l-a condamnat în termeni duri pe Vladimir Putin, într-un mesaj pe Instagram. În industria auto, companii precum Jaguar, Land Rover și Rolls Royce au fost primele care și-au anuțat retragerea din afaceri în Rusia, în timp ce BP, Shell și ExxonMobil au renunțat la participările în companiile deținute de ruși.

Pe de altă parte, în sferele franceze de influență se vorbește despre o viitoare penurie de titan și aluminiu, materiale care provin în mare parte din Rusia. Industria se va reorienta către China și India se spune, dar situația se va resimți în primul rând în prețul motocicletelor vârf de gamă.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account