Juan Garriga, fost vicecampion mondial la 250, decedat în urma unui accident moto

Catalanul Joan Garriga, care a alergat în Motomondial la clasele 250 și 350 cmc în anii ’80, a murit într-un spital din Barcelona ca urmare a rănilor suferite într-un accident moto.

CNcFQYUWIAAV3Bg

Ieri, la Hospital Clinic din Barcelona, s-a stins din viață Juan Garriga, un rider care a alergat 10 sezoane în Motomondial, între 1984 și 1993, în clasele 250 și 350 cmc. Catalanul avea 52 de ani și se retrăsese din lumea competițiilor de mult timp, dar toți riderii spanioli din padocul MotoGP au transmis condoleanțe familiei și și-au arătat respectul pentru unui dintre cei mai de seamă precursori ai lor.

Anul de glorie al lui Garriga a fost 1988, când a terminat Mondialul la 250 în postura de vicecampion, în urma compatriotului său Sito Pons, cu trei victorii (singurele sale victorii la nivel mondial, de altfel) și șapte clasări pe podium.

juan-garriga

Garriga a alergat o vreme și în Superbike, pentru Ducati, pe vremea când producătorul din Borgo Panigale era în proprietatea Cagiva.

După ce i s-a încheiat cariera sportivă, Garriga a rămas în atenția presei, mai ales a celei spaniole, din cauza stilului său de viață neconvențional și a problemelor pe care le-a avut cu consumul de droguri. Garriga s-a luptat cu probleme financiare serioase în ultimele două decenii și, în 2003, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de droguri și posesie de arme de foc. Nu a făcut însă închisoare, condamnarea fiind comutată la muncă în folosul comunității.

juan-garriga-rip

10 ani mai târziu, stilul de viață haotic al lui Garriga își spunea cuvântul, acesta suferind două atacuri de cord succesive, în urma cărora a scăpat cu greu cu viață. Infarctele au venit după ce catalanul a fost evacuat din casa în care locuia, în Vallvidrera. Rămas fără adăpost, locuia într-un hotel grație ajutorului financiar venit din partea celui care i-a fost principalul rival pe circuite cu trei decenii în urmă, Sito Pons, astăzi managerul unei echipe de Moto2.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account