E oficial: Alex Marquez merge la Repsol Honda!

Zvonul despre care vorbeam zilele trecute s-a concretizat ieri, când HRC a semnat cu Alex Marquez pentru un an, acesta urmând să alerge pentru Repsol Honda, alături de fratele său, Marc.

Marc spune că nu a pus presiune pe Honda, dar se zvonește că o parte a motivației celor de la HRC a fost să-l mulțumească pe cel care le-a adus toate titlurile în 2019 de unul singur.

Alberto Puig, pe de altă parte, insistă că motivul pentru care a fost ales tânărul Marquez nu a fost legătura de rudenie cu Marc sau vreo influență a acestuia din urmă, ci pentru că Alex este campion mondial în Moto2 și Honda a vrut un pilot tânăr cu potențial, pe care să-l ajute să evolueze.

Cei doi frați în echipa de uzină Honda marchează o premieră mondială, ceva ce nu s-a mai întâmplat niciodată și un vis pentru orice om de marketing. Alex Marquez va testa astăzi Honda RC213V împreună cu echipa LCR. Este posibil ca motivul pentru care cei de la Honda s-au grăbit să semneze cu Alex înainte să vadă ce face acesta în teste este că l-au văzut pe Iker Lecuona descurcându-se de minune pe o motocicletă dificilă, KTM RC16, la debutul foarte tânărului spaniol în clasa regină, în weekendul de la Valencia. Lecuona a ajuns la mai puțin de o secundă și jumătate pe tur de lideri, depășind adversari cu mult mai multă experiență. Când a căzut, la jumătatea cursei, era în puncte.

Este foarte posibil ca faptul că Alex Marquez are contract doar pentru un an să pună cam multă presiune pe pilotul căruia i-a luat ceva timp să se acomodeze și cu motocicletele de Moto2.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account