Cursa Isle of Man TT face încă o victimă: pilotul englez Daley Mathison

Pilotul specializat pe circuit stradal Daley Mathison și-a pierdut viața într-o căzătură în prima cursă de Superbike pe Isle of Man astăzi. Avea 27 de ani.

Prima cursă a săptămânii de Isle of Man TT 2019 trebuia să țină patru tururi, dar a fost declarată încheiată după doar două, când steagul roșu a fost afișat ca urmare a unui incident la începutul turului trei. Pilotul englez Daley Mathison avea multă experiență în cursele pe circuit stradal în general și pe circuitul de 60 km de pe Insula Man în special. Mathison avea trei podiumuri la activ în cursa TT Zero, destinată motocicletelor electrice, cel mai bun rezultat al său fiind un loc doi anul trecut la această clasă.

În cele 19 curse pe Isle of Man, avea cel mai bun tur de 128 mile/oră, obținut anul trecut în cursa clasei Superstock 1000, unde a terminat pe locul 11. Organizatorii cursei, clubul ACU, a emis un comunicat după finalul cursei: „ACU Events Ltd confirmă cu regret că Daley Mathison, de 27 de ani, din Stockton on Tees, Durham, și-a pierdut viața într-un incident în timpul cursei de Superbike de astăzi, în cadrul Isle of Man TT. Accidentul a avut loc la Snugborough, la 3 km de linia de start, în al treilea tur al cursei. Daley era un pilot experimentat și era cotat ca al 19-lea în cursa de astăzi. Și-a făcut debutul în 2013, la Manx Grand Prix, în clasa Debutanți A, terminând al cincilea. În total, a luat startul în 19 curse pe Isle of Man, cu 14 dintre ele terminate, 3 podiumuri și 6 medalii de argint și 8 de bronz. ACU Events Ltd transmite cele mai sincere condoleanțe soției lui Daley, Natalie, familiei și prietenilor săi.”

Încă nu se știe dacă echipa Penz13.com BMW va continua cursele de anul acesta cu celălalt pilot, Davey Todd (care era al zecelea în cursa SBK) în săptămâna care urmează.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account