Honda CB1000R și Africa Twin Adventure Sports, prezentate la EICMA

Honda a prezentat noutățile din gamă pentru 2018 la Salonul EICMA de la Milano. Capetele de afiș în materie de modele noi sunt naked-ul CB1000R, revizuit complet, și varianta Adventure Sports a popularului enduro-tourer Africa Twin.

cb1000r-2180

Noul CB1000R arată complet diferit de predecesorul său, tema designului fiind denumită de producătorul nipon „Neo Sports Cafe”. Designul este modern și minimalist, dar cu o oarecare tușă retro dată de farul rotund.

Naked-ul s-a schimbat foarte mult și din punct de vedere tehnic: are un cadru schimbat, o altă geometrie a ciclisticii (ampatament mai mare, unghi al lagărului furcii mai mic), este cu 12 kilograme mai ușor și cu 15 CP mai puternic față de predecesorul său, ceea ce înseamnă un raport greutate/putere îmbunătățit cu 20%. Raportul transmisiei este cu 4% mai scurt, ceea ce se traduce prin accelerație îmbunătățită. De fapt, conform celor de la Honda, motocicleta accelerează mai rapid decât un CBR1000RR până la 130 km/h.

cb1000r-rs

Electronica a fost și ea revizuită, ajungând acum la nivelul concurenților: sistemul ride-by-wire (denumit de Honda Throttle-by-Wire) permite adoptarea modurilor de pilotaj selectabile de la ghidon și a unui sistem de control al tracțiunii.

honda-africa-twin-adventure-sports-concept-01

Varianta Adventure Sports a noii Africa Twin sărbătorește aniversarea a 30 de ani de când legendarul adventure-bike a sosit în Europa. Africa Twin Adventure Sports are nu rezervor cu 5,4 litri mai mare, pentru o autonomie îmbunătățită, o suspensie cu cursă mai lungă, gardă la sol mai mare, manșoane încălzite, scut motor mai mare și un carenaj extins, cu protecții incluse.

honda-africa-twin-adventure-sports-concept-02

În același timp, versiunea Adventure Sports primește și actualizările aduse modelului Africa Twin „normal” – sistem Throttle-By-Wire cu patru moduri de pilotaj, parametri Honda Selectable Torque Control extinși, plus admisie și evacuare revizuite pentru un plus de cuplu la turații medii.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account