TVS a prezentat conceptul Zeppelin, un cruiser de cilindree mica

Constructorul indian TVS a prezentat în cadrul salonului moto Auto Expo 2018 conceptul unui cruiser de cilindree mica, botezat TVS Zeppelin. În mod normal n-am fi foarte atenți la mișcările pieței low-cc din India, dar având în vedere puternica cooperare între BMW Motorrad și TVS nu putem să nu speculăm: vor aduce nemții pe piață în viitor un cruiser bazat pe modelele G 310?

Din foarte multe puncte de vedere, conceptul Zeppelin este o premieră pentru TVS. Este primul cruiser al indienilor, este prima motocicletă TVS care folosește o transmisie pe curea și, poate cel mai important aspect, are un sistem mild-hibrid alcătuit dintr-un generator electric de 1,6 CP și un acumulator litiu-ion de 48V. Denumit și patentat E-boost, sistemul TVS furnizează, după cum sugerează și numele, un plus de putere  (inginerii indieni susțin că acest sistem poate furniza un boost suplimentar de 20%) și intervine constant pentru a asigura un consum redus.

Și aici vorbim despre un consum frugal, întrucât propulsorul de pe conceptul Zeppelin este un monocilindru de 220 cc. Cu toate acestea, radiatorul mai mult decât generos lasă liberă imaginația fanilor și lansează idei despre adoptarea unui motor mai mare – de aici și întrebarea dacă BMW Motorrad va prelua conceptul tehnic al cruiser-ului Zeppelin, având în vedere existența unei puternice colaborări între nemți si TVS cu privire la motocicletele de G 310 R și G 310 GS.

Chiar dacă a fost comunicat ca și concept, TVS Zeppelin arată aproape gata de producția de serie și un singur element ar putea dispărea fără probleme – camera intregrată în farul LED. Ca și dotări remarcate pe concept și precizate de oficialii TVS, Zeppelin are furcă upside-down, roți spițate, ABS, far LED, panou de bord digital și opțiuni pentru conectivitate.

Revenind la întrebarea inițială: Să fie oare TVS Zeppelin baza perfectă pentru intrarea BMW Motorrad pe piața cruiserelor de cilindree mică? Pentru toate piețele în curs de dezvoltare, face sens. Pentru România? Puțin probabil, dar haideți s-o vedem pe stradă mai întâi.

Imagini via ZIGWHEELS

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account