Ce echipament moto poți porta chiar și pe timpul zilelor fierbinți de vară

Căldura nu ar trebui să facă să coborâm garda atunci când vine vorba despre purtarea echipamentului moto adecvat. Iată sfaturile noastre pentru a te proteja (și) în această vară pe motocicletă! 

Pe scurt:

–        Chiar și vara, atunci când temperaturile cresc, este esențial să te protejezi atunci când ești pe motor;

–        Articolele de îmbrăcăminte din plasă tehnică oferă protecție, răcoare și permit corpului să respire;

–        Mănușile de motocicletă protejează mâinile nu doar de abraziune și impact, dar și de razele soarelui;

–        Îmbrăcămintea din piele perforată și echipamentele tip all-season sunt alternative bune la articolele de îmbrăcăminte din material textil;

–        Nu s-au inventat deocamdată căști moto pentru vară, dar căștile moto modulare sunt cea mai bună opțiune atunci când te dai pe căldură dogoritoare;

Să fim sinceri, puțini oameni au o plăcere deosebită în a se da cu motorul pe vreme friguroasă. Se poate face, desigur, iar tehnologia de astăzi permite producerea de echipamente capabile să te protejeze de cele mai extreme temperaturi, dar atunci când soarele strălucește, mersul pe motocicletă este cu totul altceva.

Tehnologiile moderne și dezvoltarea continuă a materialelor îți permit să te bucuri de motocicleta pe tot parcursul anului. Articole de echipament moto din ce în ce mai avansate oferă o protecție eficientă pe vreme ploioasă sau friguroasă. Pentru mulți însă, sezonul motociclismului începe cu adevărat doar când iese soarele. Dar, în timp ce luarea de măsuri de protecție împotriva frigului este ceva instinctiv, nu același lucru se poate spune despre căldură.

Protecție și căldură, iată două concepte aparent în contradicție!

Cu cât te acoperi mai mult, cu atât căldura pare să devină mai înăbușitoare. Dar nu este chiar așa. Când temperatura crește, trebuie de fapt să te protejezi. Un exemplu evident sunt tuaregii, un popor nomad din deșertul Sahara, care călătoresc mereu în haine de lână. Este important să te protejezi împotriva căldurii și a razelor solare pentru a izola corpul de temperaturile exterioare extreme.

Tehnologia de astăzi ne vine în ajutor: pentru a te proteja atât de căldură, cât și de efectele unei căzături, ar trebui să folosești echipamente moto perforate, din material tip plasă dacă este posibil, deoarece aceasta este ușoară și foarte respirabilă.

Jacheta moto de vară

Prima piesa vestimentara tehnica pe care o propunem este jacheta moto de vara. Ignite Air Tex, de exemplu, este croită din panouri mari de material tip plasă care permite un flux semnificativ de aer, oferind în același timp o rezistență considerabilă la abraziune. Nu lipsesc nici protecțiile certificate pentru umeri și coate. O căptușeală detașabilă rezistentă la vânt permite ca jacheta să poate fi purtată și la temperaturi mai scăzute.  Mânecile sunt croite în așa fel încât să nu se umfle la vânt, iar la gât și la încheieturi există inserții moi care asigură o potrivire perfectă.

Confortul înseamnă în primul rând siguranță: Jacheta airbag pentru motocicleta Smart Jacket LS (Long Sleeve)

Smart Jacket LS (Long Sleeve) este jacheta de motocicletă care încorporează protecția airbag D-air® de ultimă generație, care protejează pieptul și spatele mai bine decât orice echipament de protecție rigid. Construit cu tehnologie patentată cu microfilamente, protecția oferită de airbag este echivalentă cu cea a șapte protecții tradiționale pentru spate pe spate și opt apărători pentru piept!

Nu necesită conexiuni și poate fi folosit ca o jachetă normală ventilată, fără a fi nevoie de alte articole de îmbrăcăminte compatibile. Fabricat din material anti-abraziune si ventilat, asigura o respirabilitate excelenta si poate fi purtat chiar si in cele mai calduroase zile. Pe lângă airbag-ul pentru spate și piept, acesta integrează protecție detașabilă la coate și umeri.  Dar dacă, cauți ceva și mai versatil, care poate fi purtat peste sau pe sub orice articol vestimentar, există un Smart Jacket și în versiune de vestă, care încorporează același sistem D-air®. 

Pantalonii moto de vară

Pantalonii merg mână în mână cu o jachetă de motocicletă. Reține că fiecare zonă a corpului pe care o acoperi este o suprafață care este protejată, atât de abraziune, cât și de soare și arsuri solare. Pentru utilizarea pe timp de vară, îți recomandăm pantalonii Combat Tex care, în ciuda aspectului lor casual, sunt confecționați dintr-o țesătură de înaltă tehnologie. Firul este cunoscut sub numele de Armalith, un amestec de bumbac, Lycra și o fibră specială numită UHMWPE (Ultra High Molecular Weight Polyethylene), un material foarte ușor, dar extrem de puternic. Există protecții rigide la genunchi și moi la șolduri.

 Mănușile motocicletă de vară

Subestimate de majoritatea, mănușile moto sunt un articol esențial de îmbrăcăminte tehnică atunci când vine vorba de protecție, chiar și vara. Nu numai din punct de vedere al siguranței, în cazul unei căderi (mâinile sunt adesea prima parte a corpului care lovește pământul), ci și ca scut împotriva soarelui și a căldurii. Așadar, nu există niciun motiv să nu le purtăm, chiar și în cele mai călduroase zile. Mănuși precum Mig 3 Air oferă o ventilație maximă, deoarece sunt construite în plasă, dar dispun și de protecție rigidă pentru degete.

Ghete și cizme moto pentru vară

Protejarea picioarelor și a gleznelor este adesea trecută cu vederea, în ciuda faptului că aceste zone sunt unele dintre cele mai expuse în caz de cădere, în special maleola. Pentru a proteja picioarele vara, ghetele moto Metractive Air, respirabile si confortabile sunt o solutie ideală.

Dar, dacă dorești cel mai bun nivel de protecție, ar trebui să iei în considerare o pereche de cizme de motocicletă, așa sunt Torque 3 Out Air. Sunt ideale pentru utilizare pe timpul verii (partea superioară este din microfibră perforată) și pentru utilizare intensă pe pistă.

 

Îmbrăcămintea din piele perforată

Dacă ești  în căutarea unui look mai sportiv, ca alternativă la materialele textile, s-ar putea să te intereseze îmbrăcămintea tehnică din piele perforată, cel mai bun material în acest moment în ceea ce privește rezistența la abraziune.

Un exemplu este jacheta din piele Racing 4 Perforated, care asigură un nivel excelent de ventilație. Încorporează o căptușeală interioară cu tratament antibacterian cu ioni de argint, cel mai bun în ceea ce privește stabilitatea termică. Există proteții rigide pentru umeri și pentru coate, alături de buzunare pentru protecție de spate și protecție pentru piept.

Echipament moto all-season

Dacă ești în căutarea unui echipament care să fie bună pe tot parcursul anului și să se adapteze la toate temperaturile, atunci te vor interesa costumele de patru sezoane. Un exemplu excelent este jacheta Springbok 3L Absoluteshell™, ale cărei caracteristici îi permit să fie complet impermeabilă, termică sau ventilată în funcție de condiții. În configurația sa de vară, fără căptușeală impermeabilă și cu fiecare orificiu de aerisire deschis, jacheta este excelentă și pentru temperaturi mai calde. Pe lângă protecțiile pentru cot și umeri, încorporează o protecție pentru spate de nivel 2.   

Casca moto de vara

În ceea ce privește protecția capului, nu există căști specifice de vară, dar unele căști sunt mai versatile decât altele. Așa este Tourmodular, care poate fi purtat și deschisă datorită omologării sale P/J, pentru a maximiza ventilația, fără a se face compormisuri în ceea ce privește siguranța.   Concluzionând, echipamentele moto nu protejează doar împotriva accidentelor, ci și împotriva căldurii provenite de la razele soarelui sau chiar de la motorul motocicletei tale. În acest sens, cele mai cool piese vestimentare sunt costumele perforate, dar costumele din piele sau all-season oferă și un bun compromis între ventilație, aspect și versatilitate. Totul depinde de cât de… fierbinte este situația!

foto – Dainese, Alfred Weidinger (wikipedia)

Articol realizat cu sprijinul Dual Motors, importator oficial Dainese în România.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account