Harley-Davidson a lansat șapte modele aniversare pentru a sărbători 120 de ani. Plus, câteva surprize!

2023 este un an special pentru Harley-Davidson, compania aniversând 120 de ani de la înființare. Astăzi, americani au prezentat nu mai puțin de șapte modele aniversare, alese din gamele Cruiser, Grand American Touring, Trike și CVO.

Motocicletele sunt produse în serie limitată și beneficiază de culori și de detalii speciale. Șase din cele șapte modele au o schema de culoare denumită „Heirloom Red”, foarte adâncă și strălucitoare, pinstripes tot de culoare roșie, care încadrează casete vopsite într-un roșu și mai închis, denumit „Midnight Crimson Fade”. Șeile au inserții în culoarea sângelui de taur, care se potrivesc cu efectele tip fading ale caroseriilor, iar emblemele „Speedbird” de pe rezervoare, îi vor captiva pe fanii Harley-Davidson și nu numai!

Iată și lista celor șase motociclete Harley-Davidson 2023 Anniversary:

Ultra Limited Anniversary

Tri Glide Ultra Anniversary

Street Glide Special Anniversary

Road Glide Special Anniversary

Fat Boy 114 Anniversary

Heritage Classic 114 Anniversary

Cel de-al șaptelea model, CVO Road Glide Limited Anniversary are parte de un tratament cu totul special, fiind produs în doar 1500 de unități. Totodată, chiar dacă culoarea sa de bază este „Anniversary Black”, în lumina soarelului, motocicleta se înfățișează într-un roșu aprins. Totodată, această motocicletă este singura care are pe caroserie un vultur, care, desenat în mod subtil în casetele delimitate prin pinstriping, se întinde de la rezervor până pe posteriorul motocicletei. Șaua este din alcantara, cu cusături roșii și aurii, pe motorul Milwaukee-Eight de 1923 cmc se află detalii aurii, motocicleta acomodând și sistemul de infotainment de top al Harley-Davidson, și anume Boom! Box GTS.

Dar, veștile nu se opresc aici!

Harley-Davidson Breakout revine în Statele Unite ale Americii, iar în Europa, acolo unde a fost mereu prezent, se întoarce într-o variantă mai fresh. Întrucât lucrurile se desfăsoară în mod ciclic în mai orice domeniu, cei de la Harley-Davidson spun că au observant revenirea în forță a cromului, așa că versiunea 2023 nu face economie de la acest material. Roțile sar în evidență, cu un design tip turbină, combinând pentru cele 26 de spițe ale fiecăreia, negrul cu cromul. Efectul este garantat, întrucât ele par să se învârtă chiar și atunci când motocicleta stă pe loc! De notat și lățimea de 240 mm a caucicului spate care a rămas neschimbată. Rezervorul de benzină a fost mărit, iar înălțătoarele ghidonului sunt mai înalte, favorizând o poziție dreaptă în șa.

Așa cum se știa deja, familia Nightster primește un nou membru, reprezentat de Nightster Special, despre care cei de la Harley-Davidson spun că a fost gândit mai degrabă pentru europeni. Aceasta, cu referire la roțile cu spițe care evocă designul folosit în cazul automobilelor din perioada 1990-2000. Cu aceași propulsor Revolution Max 975T, Nighster Special vine fără parbriz, dar cu șa pentru pasager și cu un ghidon mutat mai aproape de pilot.

Trike-ul Freewheeler se reîntoarce cu un „re-styling” pe negru. Vorbim despre far, consola de pe rezervor, controale, propulsor și evacuare, care, în acest caz nu mai sunt cromate, precum modelul precedent. Roțile spate vin acum pe 18 inch, renunțându-se la dimensiunea de 15 inch și un pinstriping subtil și-a făcut loc pe rezervor, la fel ca și un logo Harley stilizat.

Rămânând la acest capitol al trike-urilor, trebuie spus că în premieră, Harley-Davidson a construit o astfel de variantă pentru Road Glide, denumită Road Glide 3. Aceasta va fi însă disponibilă doar în Statele Unite ale Americii, unde astfel de vehicule se bucură de mare succes și nu doar în rândul riderilor mai în vârstă. Se pare că trike-urile sunt populare în rândul cuplurilor tinere, care caută o alternativă „safe” pentru a se bucura de călătoritul împreună.

Harley-Davidson nu se va opri însă aici cu noutățile pentru 2023, plus că în luna iunie, la Budapesta, este programat festivalul 120th Anniversary, iar pe 13-16 iulie, în Milwaukee, Wisconsin, va avea loc festivalul „Homecoming”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account