Mol
Mol
Mol

Danilo Petrucci trece de la MotoGP la Dakar!

KTM Factory Racing Rally Raid Team se bucură de prezența unui “rookie” total neobișnuit în campania pentru Dakar 2022, în persoana lui Danilo Petrucci.

Pilotul MotoGP va schimba KTM-ul RC16 pentru un KTM 450 Rally, pe care va concura în ianuarie, în ediția cu numărul 44 a Raliului Dakar. Iată o schimbare complet surprinzătoare, din partea unui pilot … mereu surprinzător!

Cei de la KTM par a fi încântați de acest lucru și spun că vitezele sunt tot mari, adrenalina curge la fel, în valuri, și că, la o adică, până și airbag-urile sunt acolo să îl protejeze pe Danilo. În comunicatul lor de presă, austriecii sunt de părere că starul MotoGP va trebui doar să renuțe la casca full-face pentru una off-road și să înlocuiască sliderele cu o pereche de orteze. Pare ceva atât de simplu și de ușor de făcut! De menționat că până și schema de culoare a KTM-ului 450 Rally va fi cea a echipei Tech3 KTM Factory Racing. Să fie oare chiar așa? Va rezista Petrucci timp de 14 zile și 8.000 de kilometri prin Arabia Saudită? La urma urmei, el spune că fiind prima lui cursă de acest tip, vrea doar să se termine și să se simtă bine pe motor.

„Petrux” a alergat zece sezoane în MotoGP și a strâns zece podiumuri și două victorii, obținute pe motociclete Ducati, lucru care știm că este la îndemâna puținor pământeni. Italianul este și un abil pilot de motocross și de enduro și spune că este visul de o viață să alerge în Dakar, fiind conștient însă de provocările extreme pe care le ridică disciplina rally raid.

Totuși,Danilo Petrucci nu duce lipsă de mentori, ba chiar din contră! Matthias Walkner, câștigător al Dakar în 2018 și proaspăt încoronat campion mondial la rally raid, Toby Price, dublu câștigător al Dakar dar și Kevin Benavides, campionul Dakar en-titre, cu toții îl sprijină în procesul de adaptare. Nu în ultimul rând, Jordi Viladoms, manager KTM Rally Sport, l-a supervizat personal pe Danilo în cursul unor zile de test în dunele din Dubai, în șaua 450 –ului Rally, acolo unde s-a acomodat în special cu citirea roadbook-ului. Săriturile uriașe peste dune nu par a reprezenta o problemă pentru italian…

Astfel, Danilo Petrucci va intra în istorie ca singurul pilot care într-un interval de timp puțin mai mare decât o lună concurează atât în MotoGP, cât și în Dakar. Pit Beierer, directorul KTM Motorsports, spune că grație talentului și caracterului său, Danilo este unul dintre puținii sportivi care au resursele să facă această extraordinară schimbare!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account