Echipa de Moto 2 a VR46 Racing va fi preluată complet de Fantic

Fantic și Mooney VR46 Racing Team au ajuns la o înțelgere în urma căreia, producătorul italian va absorbi întreaga structură Moto2 a echipei lui Valentino Rossi.

Compania italiană nu s-a scăldat în lumina reflectoarelor până acum, dar de ani buni, modelele lor de enduro și de motocross au „fost acolo”. Ba chiar și supermotarde și mopede, care s-au vândut foarte bine în Europa și Statele Unite ale Americii. Motociclete astea de 125 cmc pe care la noi tinerii nu prea le bagî în seamă le-au adus doar în primele șase luni ale anului în curs profituri de peste 100 milioane de euro.

Fondată în 1968, Fantic a tot acumulat inerție, achiziționând chiar, în 2020, Minarelli, de la Yamaha. Această creștere le-a permis ca acum să își propună să construiască motociclete pentru stradă, cu orientare sportivă. Iar primul pas este implicarea în MotoGP.

Înțelegerea va deveni valabilă deja în acest weekend,  la Silverstone, acolo unde motocicletele cu motoare Kalex, pilotate de Celestino Vietti Ramus și Niccolo Antonelli vor afișa logo-ul Fantic.

Totodată, Fantic se va implica în activitatea VR46 Rider Academy, în tot ceea ce înseamnă indentificarea și dezvoltarea tinerelor talente într-ale pilotajului sportiv. Deja se speculează că, ținând seama și de bunele relații între Yamaha și Fantic, elevii VR46 Rider Academy se vor antrena cu motoare de cross de la Fantic.

Nu trebuie să uităm că deși structura Moto3 a VR46 Racint Team a dispărut, Doctorul a reușit să se înțeleagă cu Ducati, semnând un contract pe trei ani ca și echipă satelit la clasa MotoGP.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account