KTM RC16 versus Porsche Spyder. Cine câștigă? Și o satiră la adresa racerilor de bulevard

Continuă viața de pensionar blazat a triplului campion mondial, Dani Pedrosa.

După ce s-a apucat de alergat în Lamborghini Super Trofeo, „bătrânelul” de 36 de ani și-a găsit un alt motiv de amuzament. Lăsând gluma la o parte, Dani Pedrosa a fost invitat de către Carwow pentru o misiune deloc ușoară: o cursă de accelerare cu un KTM RC16 MotoGP, contra unui „bolid” – termen de această dată folosit corect – Porsche 918 Spyder.

Dacă te uiți pe fișa tehnică a unui KTM RC16 te cam ia amețeala. Asta dacă ești un motociclist cu bun simț și nu semi-zeii care se dau prin oraș cu numărul cât mai ascuns sub codiță. Cu siguranță, ei nu ar avea absolut nici o problemă să dezlănțuie 270 de cai putere vs. 157 kilograme, greutate la gol, bătălie mediată de suspensii WP. Cu siguranță, a deschide gazul la maxim pe acest motor e la fel de ușor ca și  o liniuță între două semafoare din centru.

Rivalul are și el pedigree: un V8  de 4.6 litri, ajutat de două motoare electrice, pentru un total de 890 cai putere. Cu un cuplu de 1280 Nm, deși cântărește binișor peste 1.5 tone, 918 Spyder își accelerează valoarea de 1.4 milioane de euro în doar 2.2 secunde până la 100 km/h.

Fie că a fost vorba despre o jumătate de milă, fie că a fost vorba de un sfert de milă, Dani Pedrosa a fost mereu mai „iute”. Deși, după cum se vede din reluări, spaniolului nu i-a fost chiar ușor. Totuși, Porsche Spyder a avut câștig de cauză la proba de frânare, unde patru roți motrice și un sistem ABS s-au dovedit a fi o idee mai eficiente decât Dani Pedrosa, care s-a luptat serios pentru a ține pe roți KTM-ul.

Merită așadar să urmărești clipul.

Dacă te plictisești foarte tare poți să mai procrastinezi cu acest clip în care Kenan Sofuoglu dă o luptă de clasă cu un bolid Ferrari condus de un parlamentar!

foto via motoblog.it

Kenan Sofuoglu și Toprak Razgatlioglu se iau la întrecere pe cel mai łung pod suspendat din lume!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account