Yamaha confirmă noua sportivă YZF-R7 într-un video teaser [VIDEO]

Un clip publicat pe canalul oficial Yamaha anunță sosirea unei noutăți din seria R, destinată atât circuitului, cât și drumului public.

Yamaha YZF-R7 este din ce în ce mai aproape. După ce s-a aflat despre proiect, s-au făcut speculații legate de motocicleta de competiție din clasa Twins Cup în MotoAmerica, apoi s-a depus brevetul în SUA, iată un teaser care, deși nu oferă vreo certitudine, indică fără îndoială apariția în scurt timp a sportivei cu doi cilindri din Iwata.

Din teaser nu se înțelege mare lucru. De fapt, dacă e să fim sinceri, nu se înțelege mai nimic, în afară de faptul că noua Yamaha „R” va fi destinată atât utilizării pe stradă, cât și pe pistă. Și, dacă e să facem niște speculații, sunetul care se aude în ultimele secunde este clar cel al unui motor cu doi cilindri, deci putem exclude ipoteza conform căreia ar putea fi vorba de o YZF-R9, cu motorul tricilindric de MT-09 (un model destul de așteptat și el, de altfel).

Motorul de bază ar fi bicilindrul CP2 care este folosit deja pe MT-07, XSR 700 și Tenere 700, probabil revizuit pentru mai multă putere la regimuri înalte. Ciclistica ne așteptăm, în schimb, să fie complet nouă, în afară de cadru. Lagărul furcii, jugurile, furca și bascula ar trebui să fie diferite, cu accent pe stabilitatea la viteze mai ridicate.

Noua R7, pe care o așteptăm ca model din gama 2022 (dar ar putea debuta deja din această vară), alăturându-se deja existentei Aprilia RS660, ar încinge atmosfera într-o clasă care devine din ce în ce mai populară – clasa denumită Lightweight la Isle of Man TT, monopolizată de modele Kawasaki Ninja 650 modificate puternic. Această clasă ar putea fi un vârf de gamă în Asia și un punct intermediar între sportivele de 300 și cele „adevărate” în Europa. Vă ținem la curent.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account