Raliul DAKAR – Mani trece de una dintre cele mai dificile etape de pana acum

Iata comunicatul de presa emis de echipa lui Mani dupa etapa de ieri, Uyuni-Iquique:

Etapa maraton (fara asistenta tehnica) care i-a dus pe rideri in Bolivia si ulterior i-a readus in Chile a avut ieri o sectiune in care riderii s-au luptat ”sa supravietuiasca”. Din pricina apei cu sare si a temperaturilor scazute s-au inregistrat foarte multe abandonuri, insa Mani Gyenes a izbutit sa iasa din Salar de Uyuni in pofida problemelor tehnice. La revenirea in Chile riderul satmarean se afla pe locul 25 in clasamentul general.

RH150106-256

Luni, 12 ianuarie, a fost cea mai grea zi din aceasta editie a Raliului Dakar. Cand s-au trezit dimineata in Uyuni, Bolivia, la o altitudine de 3.700 m, dupa o noapte in care a plouat foarte mult si in unele zone chiar a nins, majoritatea riderilor credeau ca se va anula trecerea prin Salar de Uyuni. Totusi, chiar daca in momentul cand au ajuns la start temperatura aerului nu depasea 2 grade C, intr-un final dupa doua ore de asteptare s-a decis ca se poate traversa salarul. Intinderea de sare era acoperita in intregime de apa si in multe zone aceasta depasea jumatate de metru. Din momentul startului prin acea apa plina cu sare totul a devenit o loterie, foarte multi ne mai putand sa termine cei peste 100 de km din pricina problemelor tehnice.

Mani Gyenes #49 Autonet Motorcycle Team:”A fost foarte greu in Salar de Uyuni din pricina apei si a sarii. Am pierdut foarte mult timp pentru ca dupa cateva zeci de km, motorul pur si simplu s-a oprit. Mai multi rideri care au acelasi model de motocicleta cu al meu, KTM 450 Rally Replica 2012, au fost nevoiti si ei sa se opreasca. Cred ca am stat peste 20 de minute ca sa astept sa se raceasca motorul. Din pricina sarii depuse pe radiator nu mai ajungea suficient aer la motor. Acum sunt in Iquique si astazi pornim in ultima etapa din Atacama, apoi miercuri revenim in Argentina.  Imi pare foarte rau ca din pricina problemelor tehnice Marcel nu a mai ajuns in Chile, speram sa urcam amandoi pe podiumul de sosire din Buenos Aires.”

Timpul pierdut in salar l-a costat pe Mani prima pozitie la general la clasa Maraton, unde este acum pe locul doi, insa la finalul zilei s-a multumit sa vada ca a ajuns pe locul 25 la general.

Astazi se va merge prin Chile de la Iquique la Calama in speciala cu numarul noua si vor fi parcursi ultimii kilometri de dune din desertul Atacama. Speciala masoara 450 de km si va fi dura pentru ca mai mult de jumatate din distanta va fi parcursa pe o suprafata cu foarte multa piatra.

 

Clasament PS 8:

1. Pablo Quintanilla – 2h56min19sec
…………………………………………………..
30. Emanuel Gyenes – 3h43min38sec
……………………………………………..

Clasament general dupa 8 din 13 PS:

1. Marc Coma– 28h51min12sec
…………………………………………………..
25. Emanuel Gyenes –  +4h22min13sec
……………………………………………..

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account