Valentino Rossi se simte frustrat de ritmul dezvoltării de la Yamaha

Într-un interviu acordat Moto.it, Valentino Rossi povestește despre frustrarea pe care i-o cauzează ritmul dezvoltării motocicletei Yamaha raportat la echipele rivale, în ciuda unor performanțe notabile raportate la etapa de la Jerez din 2017.

„Am avut noroc pentru că în fața mea au abandonat trei piloți. Suntem mulțumiți cu locul 5, dar acesta putea fi la fel de bine un loc 8 și asta spune multe despre starea noastră tehnică. Pentru moment suferim. Am încercat mereu să vorbesc cu inginerii Yamaha și să agreem ceea ce trebuie îmbunătățit, dar din păcate timpul trece și nu am rezolvat mare lucru. Sper ca în următoarele luni să creștem ritmul dezvoltării și vom face pași mari. Condițiile dintre etape variază mult, așa că sperăm ca în următoarea etapă să suferim mai puțin. Raportat la anul trecut, am crescut mult, am fost cu 30 de secunde mai rapid și asta înseamnă ceva. Anul trecut a fost o diferență de 38 de secunde față de leader, anul acesta au fost doar 8 secunde. Cu toate acestea, aș fi terminat cursa pe locul 8, deci avem nevoie de multă muncă pentru a fi competitivi.”

Ești puțin furios. Aștepți o reacție din partea Yamaha?

„Mai mult decât furios. Sunt frustrat pentru că este foarte clar ce trebuie să schimbăm, dar din păcate nu suntem suficient de rapizi în reacții cu soluții. Săptămânile trec, lunile trec, cursele trec și nu pot spune că după un an avem aceleași probleme pentru că motocicleta a devenit mai bună, dar ceilalți au făcut pași mai mari și mai rapizi. Sunt convins că avem potențial să rezolvăm problemele motocicletei, dar trebuie să facem asta rapid, altfel ne vom trezi că a mai trecut un an și suntem tot acolo.”

Este necesară o serie de schimbări drastice?

„În opinia mea, nu avem nevoie de schimbări drastice. Trebuie doar să rezolvăm două-trei lucruri. Maine facem teste, încercăm câteva lucruri noi, dar nu cred că sunt măsurile de care avem nevoie. Pentru probleme noastre este nevoie de ceva mai mult timp, dar dacă Yamaha este 100% dedicată putem reduce la jumătate timpul necesar. După ce vom discuta cu toții, sunt convins că lucrurile vor fi cât se poate de clare. Sper să ne putem adapta în câteva luni.”

Ajută-ne să înțelegem: care este adevăratul nivel Yamaha? Cel al lui Zarco sau al tău? Echipa Tech 3 continuă să crească.

„Este greu de spus cu exactitate de ce Zarco merge atât de bine, dar este un pilot competitiv și considerând stilul lui de pilotaj și talia care menajează pneul spate, remarcăm performanța pe circuite precum Valencia sau Jerez. Și repet, este un pilot de top. Să spunem că măsurile pe care le-am implementat de la Zarco nu au mers foarte bine. Asta înseamnă că evoluția din ultimii ani nu a fost neapărat o îmbunătățire și trebuie să schimbăm ceva.”

Ai văzut accidentul?

„Am văzut accidentul, iar în astfel de situații avem mereu o competiție de atribuit vina. Este greu să spunem cu exactitate cine a provocat. Din punctul meu de vedere, eroarea aparține în egală măsură lui Lorenzo și lui Pedrosa. Lorenzo a ales o trasă largă, s-a repliat fără să se asigure și nu l-a văzut pe Pedrosa. De celealtă parte, Pedrosa a crezut că acolo e un spațiu, dar nu l-a văzut pe Lorenzo venind și s-au atins. Jumătate-jumătate.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account