Probleme din ce în ce mai serioase pentru Marquez: nerv afectat la operație?

Spaniolii de la MotoRaceNation spun că, la a doua operație prin care a trecut Marc Marquez anul acesta, i-a fost afectat nervul radial, ceea ce ar putea duce la o recuperare foarte dificilă și îndelungată.

Știrile care au venit pe canalele oficiale, de la Honda sau de la anturajul lui Marc Marquez, nu au venit cu prea multe detalii despre starea multiplului campion mondial, care a trecut prin trei operații după fractura suferită în prima cursă a sezonului, la Jerez.

Acum apar detalii îngrijorătoare, prin intermediul spaniolilor de la MotoRaceNation, care spun că au informațiile de la surse foarte apropiate de Marquez. Dacă aceste informații se vor confirma, asistăm la încă o întorsătură de situație în saga accidentării multiplului campion mondial. Deocamdată, fiind vorba de o singură sursă care lansează aceste informații, pot fi considerate drept zvonuri sau speculații.

Conform surselor, Marc Marquez ar fi trăit un adevărat calvar în perioada dintre a doua și a treia operație, cu dificultăți majore în a recăpăta funcțiile mușchilor brațului și, mai ales, cu dureri ascuțite similare șocurilor electrice la nivelul mâinii drepte.

Aceste informații ar fi oarecum confirmate și de bandajele pe care le purta Marc Marquez pe mână atunci când a apărut în anumite poze postate pe rețelele sociale. Tot legat de poze, spaniolii de la MotoRaceNation adaugă: „Am întrebat un fizioterapeut, Ruben Garcia, care ne-a explicat că, mai ales într-una dintre poze, se poate vedea că mușchiul extensor radial este afectat și că Marc folosește alți mușchi pentru flexarea brațului și pentru mișcarea de pronație a mâinii.”

O problemă cauzată, conform surselor, de o afecțiune a nervului radial, care nu fusese afectat în căzătură și la fractura brațului la Jerez, nici după prima intervenție chirurgicală, dar căruia i-a fost cauzată o leziune în timpul celei de-a doua operații.

Așadar, problemele care l-au dus pe Marc pe masa de operație al spitalului Ruber Internacional din Madrid nu erau legate doar de osul care nu se suda cum trebuie. Dacă problemele acestea există realmente, se pare că nu se mai poate vorbi de recuperări spectaculoase, pentru că însănătoșirea completă a nervului radial ar putea necesita o perioadă de 12 luni.

Deocamdată, este greu să ne dăm seama cât adevăr este în a nu-știu-câta știre alarmistă legată de Marc Marquez. O certitudine este însă că este nevoie de știri oficiale, precise și mai presus de orice îndoială, care să nu mai lase loc zvonurilor, indiscrețiilor și incertitudinilor. Politica „silenzio stampa” este preferată atât de Alberto Puig, cât și de mai-marii de la HRC, dar nu pare să fie soluția ideală.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account