A venit iarna? E timpul pentru snowmobil!

Iarna, posibilitățile de distracție care să implice utilaje motorizate se limitează drastic. Sau cel puțin așa se crede. Căci, deși distracția pe două roți pe asfalt se cam încheie, începe un nou gen de distracție.

Snowmobilele sunt unele dintre cele mai interesante și distractive vehicule care există. Deși am aproximativ 300.000 km pe două roți motorizate, unele dintre cele mai intense amintiri pe care le păstrez sunt legate de câteva ture în șaua unor snowmobile sport Ski-Doo, cu motoare Rotax în doi timpi, de peste 150 CP.

Pentru un ochi neantrenat, snowmobilele par toate la fel, dar, la fel ca motocicletele, se împart pe categorii. Există modele de touring, destinate să poarte două sau chiar trei persoane, să tracteze sănii cu provizii și să fie folosite în scopuri utilitare și la plimbări lejere. La celălalt capăt al spectrului, snowmobilele sportive sunt înguste, ușoare, extrem de puternice și sunt folosite, în general, la fel ca motocicletele de enduro, pentru a ajunge în locuri greu accesibile, a urca pante foarte abrupte pe zăpadă afânată și, în general, pentru distracții mai mult sau mai puțin periculoase.

Prietenii noștri de la Motoboom au în ofertă toate tipurile de snowmobile, fiind dealeri pentru mărcile Arctic Cat, Lynx și Ski-Doo.

Din gama Arctic Cat, modelul Bearcat 3000 LT este un exemplu grăitor despre ce înseamnă un snowmobil utilitar versatil, care poate face de toate pe zăpadă, de la plimbări recreaționale până la transport de marfă.

Arctic Cat Bearcat 3000 LT poate transporta două persoane, plus încărcătură. Este propulsat de un motor simplu și fiabil cu doi cilindri, în patru timpi, de 700 cmc, care dezvoltă 65 CP. Motorul își trage benzina dintr-un rezervor de 40,5 litri, care asigură o autonomie impresionantă – un aspect important pentru cine vrea să facă drumuri lungi în șaua snowmobilului.

Pachetul LT, care vine în echiparea de serie la acest model, include o mulțime de dotări care fac viața mai ușoară la temperaturi cu minus, în mijlocul pustiului: pornire electrică, afișaj multifuncțional, șa pasager detașabilă, spațiu de depozitare sub șa, bară de protecție față, manșoane încălzite, suport de bagaje spate, suport de picioare pentru pasager, ghidon reglabil, parbriz de 330 mm, priză de 12 V. Arctic Cat Bearcat 3000 LT este disponibil la Motoboom la prețul promoțional de 12.190 de euro.

La celălalt capăt al spectrului sportivității, modelul de mare succes cu numele complicat Ski-Doo Summit X 850 E-TEC SHOT are un motor în doi timpi, cu doi cilindri, de 850 cmc și dezvoltă o putere comparabilă cu a unui superbike – 165 CP. Asta la o greutate de 199 kg. Este făcut pentru o singură persoană și este gândit pentru utilizare în regim extrem, având cel mai bun raport greutate/putere din industrie. Summit X 850 este văzut de specialiști ca un snowmobil cu performanțe incredibil de ridicate, dar accesibil oricărui rider. Practic, cu acest model limita este întotdeauna la tine, nu la utilaj.

Greutatea foarte redusă a fost obținută prin tehnologii precum pornirea SHOT. Când apeși butonul SHOT de pe ghidon, energia înmagazinată în condensator transformă magnetoul într-un motor electric care învârtește volanta și pornește motorul. Astfel s-au economisit aproximativ 9 kg față de pornirea convențională. Șasiul REV-Gen4, schiurile față cu ecartament reglabil Pilot DS 3, șaua Mountain pentru o persoană, cu spațiu de depozitare de 3 litri sunt doar câteva dintre dotările acestui snowmobil foarte performant. Și Ski-Doo Summit X 850 face obiectul unei oferte speciale la Motoboom, la un preț de 14.690 de euro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account