Quintanilla câștigă etapa a șasea a Raliului Dakar. Mani ajunge pe 38 la general.

Pablo Quintanilla simte că se apropie de prima sa victorie în Raliul Dakar și trage tare. Chilianul a câștigat etapa a șasea, în fața lui Kevin Benavides și a lui Matthias Walkner.

Situația în clasamentul clasei moto este cât se poate de strânsă în continuare, cum era și după a cincea etapă, în ziua de pauză. Pablo Quintanilla simte că este omul care poate întrerupe incredibila serie de victorii KTM (17 consecutive până acum) în cel mai dificil raliu din lume. Astfel, riderul din Chile a forțat încă de la începutul specialei de ieri, într-una dintre cele mai dificile zile ale raliului. Speciala a trecut peste dunele de coșmar din Tanaka, o secțiune foarte dificilă, cu adevărați munți de nisip.

Quintanilla a forțat de la un capăt la celălalt și nu a făcut greșeli, astfel că a terminat speciala cu un avantaj de aproape două minute față de Kevin Benavides, cu Walkner al treilea, la aproape patru minute și jumătate. Toby Price se luptă cu o încheietură a mâinii drepte care îl doare din ce în ce mai tare, dar nu se lasă, terminând al patrulea ziua de ieri, la aproape cinci minute de lider. Price este oarecum în aceeași situație ca Mani Gyenes, accidentându-se la scafoidul mâinii drepte cu foarte puțin timp înainte de startul raliului și luând startul cu mult înainte ca accidentarea să se fi recuperat. Dar australianul este făcut dintr-un material foarte dur, căci a revenit după o fractură de coloană acum câțiva ani.

Adrien van Beveren terminase inițial pe nouă, dar a ajuns de fapt al cincilea, după ce i s-a tăiat timpul pe care l-a pierdut ajutându-l pe Lorenzo Santolino, debutantul spaniol care terminase pe podiumul etapei a cincea, dar care a căzut destul de rău ieri, fiind evacuat cu elicopterul.

În clasamentul general, Quintanilla trece la conducere, devansându-l pe Ricky Brabec, după ce americanul a pierdut șapte minute și jumătate față de chilian în etapa de ieri. Astfel, Brabec este la peste patru minute și jumătate față de riderul de la Husqvarna, cu Toby Price pe trei, la puțin peste cinci minute de lider. Kevin Benavides, Adrien van Beveren și Matthias Walkner sunt încă în cărți, la 8, 9, respectiv aproape 11 minute față de liderul la general. Sam Sunderland, însă, pe locul 7, a pierdut mult timp în speciala de ieri și este acum la peste 21 de minute de Quintanilla. Foarte bine merge și „privatul” Stefan Svitko, care rulează în poziția a opta, urmat de Xavier de Soultrait și de Andrew Short.

Mani Gyenes a terminat pe 38 speciala foarte dificilă de ieri, respectiv pe patru în clasa Original by Motul. Este tot pe 2 la Original by Motul, la peste 30 de minute de olandezul Mark Tielemans, și pe locul 38 la general.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account