Repsol Honda prezintă echipa pentru 2019: „Dream Team” cu Marquez și Lorenzo.

Tema de anul acesta pentru Repsol Honda este dată de aniversarea celor 25 de ani de parteneriat între gigantul energetic spaniol și cel mai mare producător de motociclete din lume. Și ce mod mai bun de a aniversa decât prin crearea a ceea ce este, probabil, cea mai puternică echipă pe care au avut-o vreodată?

Piloții actuali, alături de două legende din trecut din echipa Repsol Honda: Mick Doohan și Alex Criville.

La prezentare au luat parte alți doi mari campioni din trecut ai echipei Repsol Honda: Mick Doohan, cu cinci titluri consecutive alături de Honda, și Alex Criville, primul spaniol campion la clasa mare.

Dacă ne uităm la palmaresul echipei, în ultmii 25 de ani, e absolut impresionant. Au câștigat titlul la piloți de 14 ori în acești 25 de ani, alături de nume precum Valentino Rossi, Casey Stoner, Mick Doohan, Marc Marquez, Nicky Hayden și Alex Criville. Piloții Repsol Honda au acumulat în acest sfert de secol un total de 168 de victorii, 427 de podiumuri și 177 de pole-position-uri.

Anul acesta, cei doi rideri formează ceea ce toată lumea numește un „Dream Team”. Marc Marquez este campionul en-titre și, în ultimii șase ani, a ratat un singur titlu. Acel singur titlu a fost luat chiar de noul său coechipier în 2015: Jorge Lorenzo este și el unul dintre marii piloți ai acestei ere și acum se găsește cot la cot cu marele său rival catalan, în cea mai titrată echipă din Motomondial.

Desigur, gestionarea acestui „Dream Team” nu va fi deloc simplă pentru fostul pilot Alberto Puig. Atunci când doi piloți de acest nivel concurează pentru același scop, orgoliile lor se vor ciocni, inevitabil. Directorul HRC, Tetsuhiro Kuwata, a spus că această rivalitate este normală în orice echipă de top. Gestionarea problemelor care apar atunci când ai doi piloți de top în echipă este doar un efect secundar al faptului că ai o echipă foarte bună. „Sigur că ne vom descurca,” a declarat el.Nu mă îndoiesc că putem să gestionăm atât piloții, cât și echipa. Ambii sunt profesioniști desăvârșiți și știu ce ne așteptăm de la ei. Vom încerca să îmbunătățim motocicleta, echipa, totul. Aceasta este o provocare și nouă, la Honda, ne plac provocările așa că va fi greu, fără îndoială, dar asta ne va face mai puternici.”

Nici Marquez nu s-a declarat prea intimidat de presiunea suplimentară dată de palmaresul colegului de echipă: „Trebuie să privești chestia asta așa cum îți cere echipa și presiunea oricum o ai, la acest nivel,” a spus Marquez. „Dacă ești în echipa asta, înseamnă că trebuie să te lupți pentru victorii, podiumuri și pentru titluri. Dacă nu, înseamnă că ai eșuat. Putem vorbi cât vrem despre un «Dream Team», dar rezultatele contează. Așa că sperăm să sărbătorim ceva frumos la finalul sezonului.”

Jorge Lorenzo a ajuns în echipă mai degrabă întâmplător decât planificat. „Știți cam cum a fost sezonul trecut pentru mine,” spune Lorenzo. „Începutul sezonului a fost foarte, foarte dificil pentru mine, pentru că mă antrenam mai mult decât oricând, dar rezultatele întârziau să apară, din diferite motive. Așa că mi-a scăzut cota pe piață foarte rapid, din păcate.” Lorenzo era în pericol să rămână fără niciun loc într-o echipă de top pentru 2019, dar la Honda nu se hotărâse nimic în legătură cu pilotul care avea să-l înlocuiască pe Dani Pedrosa. Așa că Lorenzo l-a sunat pe Alberto Puig și și-a oferit serviciile, iar restul este istorie. Așa că Repsol Honda au ajuns în situația de-a avea acest „Dream Team” din întâmplare, nu ca urmare a unui plan al lor.

Tot acum, Lorenzo a vorbit pentru prima dată despre motocicleta pe care o va pilota în următorii doi ani. Pilotul din Mallorca a spus că nu este de acord cu Cal Crutchlow că Honda RC213V este o motocicletă care te solicită fizic extrem de mult, ci dimpotrivă, a găsit-o mai facilă decât Ducati. Este foarte agilă, virează bine, este mai mică și mai joasă decât Ducati. „Te simți mai în siguranță, mai aproape de sol și, la intrarea în viraj, simți că ești mai aproape de asfalt cu corpul și cu genunchiul. Acesta este un lucru bun și îmi dă mai multă încredere, mai ales în condiții cu aderență scăzută, pe ploaie, de exemplu,” a spus Lorenzo.

Spaniolul a vorbit și despre accidentarea la scafoidul mâinii stângi, care a avut loc în timpul unui antrenament pe dirt-track în Italia, unde niște noroi l-a făcut să piardă fața motocicletei într-un viraj și încheietura mâinii a cedat, căci nu era suficient de flexibilă după accidentarea recentă. Lorenzo va sări peste testele de la Sepang și a estimat că va fi undeva la 80-85% recuperat la testele din Qatar și la 90-95% la prima cursă, cea din Qatar.

Și Marc Marquez este în plină revenire după operația la umăr și a declarat că nu vrea să forțeze recuperarea de dragul testelor, pentru că „teste vor mai fi, umărul este unul”. Stefan Bradl va lua locul lui Jorge Lorenzo la testele de la Sepang.

Chiar și cu dificultățile create de accidentările celor doi rideri, este clar că echipa Repsol Honda intră în 2019 pe cai mari: motocicleta a evoluat foarte bine (Marquez a putut să folosească pneul față mediu în teste), lucurile sunt bine puse la punct și au parte de, probabil, cei mai buni piloți ai vremurilor noastre. Un „Dream Team”, într-adevăr.

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account