Mol
Mol
Mol

Marquez: „Nu îi voi mai întinde din nou mâna lui Rossi. Am făcut-o deja.”

Marc Marquez a acordat un interviu publicației spaniole Marca, în care vorbește despre recuperarea sa și despre relația sa cu ceilalți rideri, mai ales cu Rossi și cu Lorenzo.

Marquez a stat de vorbă cu reporterii de la Marca la evenimentul de lansare a parteneriatului dintre campionul catalan și rețeaua online spaniolă DAZN, care a achiziționat drepturile de difuzare pentru MotoGP în Spania în anul 2019.

Riderul de la Repsol Honda a început prin a povesti despre perioada anevoioasă de recuperare, cu perioade de stagnare și mult efort, ale cărei detalii vi le-am povestit într-un articol anterior. Marquez încă se teme că nu va fi în condiție fizică optimă la prima cursă din Qatar. De altfel, ulterior, riderul spaniol a declarat că nu crede că va putea să tragă la maximum în Qatar, ci mai degrabă începând de la a doua cursă, cea din Argentina.

Spaniolul a continuat, întrebat fiind despre cât de multă presiune simte avându-l în postura de coechipier pe Jorge Lorenzo: „În fiecare sezon este câte o provocare nouă. Apare atunci când nu te aștepți și îți face misiunea mult mai grea. Anul acesta avem un coechipier cu cinci titluri mondiale, dintre care trei în MotoGP. Va fi foarte rapid, chiar dacă va trebui să se adapteze la Honda. dar când intri într-un proiect câștigător, trebuie să câștigi. Așa că eu cred că se va descurca foarte bine. Lorenzo va lupta pentur titlu, sau, cel puțin, pentru a câștiga curse. Și așa e și normal, având în vedere că intră într-o echipă care a câștigat ultimele trei titluri mondiale. Te motivează să câștigi și să fii acolo în față. Cât despre relația dintre noi, vom vedea. Și cu Dani am avut de trecut prin tot felul de probleme. Lumea nu știe, dar am avut tensiunile noastre. Dar le-am rezolvat foarte bine în afara pistei. Cu Jorge m-am înțeles bine dintotdeauna. În 2013 am avut câteva conflicte, dar acestea au fost amplificate de presă, mai degrabă. După Aragon 2018 am vorbit la telefon și totul a fost OK și așa trebuie să se întâmple de fiecare dată și în viitor.”

Reporterii de la Marca îl întreabă pe Marquez și despre noua echipă Ducati, care pare să fie gândită special „anti-Marquez”.

„Cred că asta fac toate echipele,” spune spaniolul. „Acum echipa de bătut este Honda, pentru că a câștigat ultimele trei titluri mondiale. Și în cazul ăsta, eu sunt pilotul. Eu sunt pilotul de bătut? Da. Dar nu mă gândesc la asta deloc. Nu mă gândesc la mine ca la «campionul». În Qatar, voi începe sezonul ca încă unul dintre mulții piloți care vor să câștige.”

Apoi, riderul din Cervera este întrebat dacă i-ar întinde din nou mâna lui Rossi, în contextul zvonurilor că italianul ar fi dispus să îngroape securea războiului.

„I-am întins-o deja. Așa că nu aș mai face-o din nou. Pentru că așa funcționează lucrurile. O faci o dată și gata. Dar nu simt niciun fel de ranchiună sau ceva de genul ăsta. Când sunt întrebat, eu spun: admir ce face el și mi-ar plăcea să pot să fac și eu ca el când voi avea 40 de ani. Să concurezi la 40 de ani și să fii unul dintre favoriții la titlu din 2019, e mare lucru. Toți piloții visează să ajungă așa. Dar, pentru mine, este un adversar în plus pe pistă.”

Apoi, lui Marquez i se amintește că Vinales și-a schimbat numărul de concurs, trecând la 12, pentru că, se zice, când avea acest număr, în copilărie, îl învingea pe Marquez. Crede campionul că Vinales este obsedat de el?

„Nu știu. Dar nu cred. Sincer să fiu, nu îmi place să fiu obsedat de alți piloți, pentru că atunci când ai o astfel de obsesie, nu merge nimic bine. Ai mai mulți rivali pe pistă, nu doar unul. Și-a schimbat numărul și așa fac piloții care fac schimbări din diferite motive, pentru un plus de motivație, căutând fiecare minim avantaj pe care îl pot obține. Eu de exemplu, nu sunt deloc superstițios, dar alții sunt foarte superstițioși. Poate și el este. Eu, din fericire, știu că îți trebuie mâna dreaptă fină și o atmosferă adecvată în echipă, astfel încât toată  lumea să tragă în aceeași direcție.”

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account