Rossi vs Marquez în Argentina: „A distrus sportul pentru că nu-și respectă niciodată rivalii!” [VIDEO]

Marc Marquez l-a izbit puternic pe Valentino Rossi cu trei tururi rămase de disputat în Marele Premiu al Argentinei, scoțându-l pe legendarul italian de pe pistă și făcându-l să cadă. Iată cum a arătat incidentul:

#TermasClash: Marquez and Rossi collide

The moment everyone is talking about from #ArgentinaGP 💢Marquez and Rossi CLASH!Watch the #TermasClash from all angles ➡️ http://bit.ly/TermasClashARG1

Publicată de MotoGP pe 9 Aprilie 2018

Evident, o astfel de ispravă nu a rămas fără urmări. Marquez a primit o penalizare de 30 de secunde după ce a terminat pe locul cinci, ajungând astfel pe 18 în clasamentul final și plecând fără niciun punct de la Termas de Rio Hondo. Rossi a ridicat motocicleta și a terminat cursa pe 19.

După cursă, Rossi fumega: „Sunt OK, dar este o situație foarte proastă, pentru că el a distrus acest sport, fiindcă nu-și respectă niciodată adversarii, niciodată. Dacă, de exemplu, iei doar ce s-a întâmplat în acest weekend, luate în parte, aceste lucruri i se pot întâmpla oricui. Poți să mai faci o greșeală pe frânare. Poți să-l mai atingi pe adversar. Se întâmplă. Așa e la curse. Dar de vineri dimineață lui i s-a tot întâmplat, ba cu Vinales, ba cu Dovizioso. Așa a făcut și cu mine sâmbătă dimineață. Și astăzi, în cursă, a intrat direct în patru alți piloți.

O face dinadins (și nu e o greșeală) pentru să scoate piciorul și-l pune jos și așa știe că el nu o să cadă, dar tu o să cazi. Și speră să cazi. Dacă începem să jucăm așa, ridici nivelul până la un punct foarte periculos. Pentru că dacă toți piloții merg așa, fără respect pentru adversari, devine un sport foarte periculos și se poate termina foarte urât.”

Rossi a declarat că este necesar ca Directorul de Cursă Mike Webb să acționeze fără întârziere, spunând că îi este „frică” să concureze cu Marquez.

„Trebuie să facă ceva, astfel încât Marquez să nu se mai poarte așa. Pentru că anul acesta deja a făcut manevre la limită cu Zarco și Dovizioso. Aici cu Vinales în antrenamentele libere. Astăzi cu mine. Am văzut pe pit-board că era cu o secundă pe tur mai rapid ca mine. Nu am fost puternic azi. Așa că de ce nu m-a depășit în virajul următor? Dar când a intrat în mine dinadins, în motocicleta mea, în piciorul meu, să mă scoată de pe trasă, dacă m-a făcut să și cad, este mai mulțumit. Mi-e frică să merg cu Marquez pe pistă. Mi-e frică dacă văd numele lui pe pit-board pentru că știu că mă va atinge. Așa că trebuie să te gândești, să speri că n-o să cazi. Nu sunt Direcția de Cursă, ei vor decide. Dar el a distrus acest sport. Când mergi cu 300 km/h pe pistă, trebuie să-ți respecți adversarul. Trebuie să fii tare, să dai totul, dar când ajungi în punctul ăsta, s-a terminat.”

Se pare că acest incident este o imagine în oglindă a celui de la Sepang din 2015, când Rossi l-a scos pe Marquez de pe pistă și l-a făcut să cadă, apoi s-a uitat în urmă în timp ce acesta cădea.

„Când a făcut manevra asta, am început să râd, pentru că e deja prea mult, e comic. Nu am nicio relație cu Marquez după 2015, așa că ce s-a întâmplat azi nu schimbă nimic. Îi spun doar „Ciao” când ne vedem, pentru că e mai simplu. Pierd mai puțin timp. Dar respectul e altceva. În MotoGP suntem la vârful motociclismului viteză. Dacă toată lumea începe să se poarte așa, ajungem la un „destruction derby”. Poate doar el ajunge la finiș! Nici nu îmi place să mă lupt cu el pe pistă, pentru că știu că el nu joacă corect. Joacă murdar.”

Marquez a mers direct la boxa lui Rossi după cursă pentru a-și cere scuze, dar Doctorul a rămas înăuntru și i s-a comunicat foarte clar lui Marquez că nu e binevenit.

„E o glumă,” spune Rossi. „În primul rând, nu a avut curajul să vină la mine singur, dar, ca de obicei, a venit cu managerul lui, cu Honda, în fața camerelor, pentru că asta contează pentru el. Nu îi pasă de adversar. Așa că nu am vrut să vorbesc cu el, nu vreau să-l văd lângă mine pentru că știu că nu e sincer.”

Întrebat dacă ar accepta scuzele lui Marquez în cele din urmă, acesta a zis: „Sper că e suficient de deștept să nu vină la mine…”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account