Kenny Festival, o sărbătoare a motocrosului și a aventurilor off-road

Cam așa arată o întrunire de motocrosiști organizată anual de producătorul de echipament moto Kenny în Reygades, în mijlocul Franței. Peste 800 de rideri care au luat startul în zeci de curse de-a lungul weekendului în cele 14 categorii de cursă, peste 6.000 de motocicliști vizitatori și peste 1.000 de rideri de ATV și Quad care au făcut trasee în zonă.

Când ajungi prima dată la Kenny Festival, în pitoreasca zonă Reygade din centrul Franței, nu prea înțelegi ce se întâmplă. Am fost acolo cu mulți ani în urmă și nu puteam să înțeleg ce este cu marea de rulote și remorci, lângă care erau parcate sute de motociclete de motocros și de enduro. Sute de rideri veniseră din toată lumea să se dea de plăcere pe traseul foarte frumos și bine amenajat de la Reygades, cu ocazia Kenny Festival.

Anul acesta festivalul a ajuns la a 24-a ediție. Ca de fiecare dată, au venit și nume răsunătoare – foști sau actuali piloți de enduro și de motocros de nivel înalt (Mickael Pichon, fost campion mondial la motocros, Antoine Meo, multiplu campion mondial la enduro și mulți alții). Majoritatea riderilor care au învârtit roata la Reygades au fost însă amatori. S-au strâns 800 de piloți amatori care au luat startul în zeci de curse de-a lungul celor două zile de septembrie (14 și 15), împărțiți fiind pe nu mai puțin de 14 clase. Sportivii erau de vârste și niveluri foarte variate, de la profesioniști invitați și foști piloți de nivel înalt, până la amatori absoluți și veterani. Și motocicletele au fost de toate categoriile și vechimile, de la 85 până la peste 450 cmc, cu clase separate pentru motociclete de epocă.

Și enduriștii aveau ce face, dând câteva ture de plimbare prin zona foarte pitorească. Când am fost acolo, îmi aduc aminte că am fost impresionat de frumusețea zonei rurale în care se desfășura evenimentul și de faptul că atâta lume venise până într-un loc atât de îndepărtat doar ca să se dea de distracție, căci cursele de la Reygades nu aveau vreo miză în vreun campionat.

Ca să vă faceți o idee despre cum arată un astfel de regal pentru amatorii de motociclete off-road și de ATV-uri, iată o galerie foto cât se poate de sugestivă:

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account