Moto Guzzi celebrează Aviația Navală a Italiei

Vulturul din Mandello și-a întins aripile peste puntea portavionului Cavour.

Ce este cu limbajul ăsta codat? Ei bine, Moto Guzzi a produs – în doar 1913 exemplare – o ediție specială a V100 Mandello, botezată Aviazione Navale.

De ce 1913? Pentru că în acest an a luat ființă aviația navală, ca și componentă a Marinei Italiene. Și, pe timpul serviciului lor la această armă, doi prieteni, Carlo Guzzi și Giorgio Parodi, împreună cu pilotul Giovanni Ravelli, au decis să se apuce de construcția de motociclete atunci când războiul se va fi terminat.

În 1919, Ravelli își pierde viața într-un accident aviatic și nu apucă să își mai vadă visul împlinit. Guzzi și Parodi merg însă mai departe și aleg vulturul ca emblemă a motocicletei pe care o construiesc, în memoria tovarășului lor.

Astăzi, Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale este un model unic. Grafica sa este o reproducere fidelă a celei de pe avioanele F-35B. Regăsim benzile de avertizare din zona admisiei reactoarelor, dar și un discret disc în trei nuanțe de culoare, emblema Aviației Navale Italiene, alături de logo-ul unității de aviație care acționează de pe portavion. Numărul de serie este gravat cu laserul pe ghidon, fiecare motocicletă venind cu o plăcuță comemorativă și o husă proprie.

Portavionul Cavour

E bine de știut că Marina Italiană posedă două portavioane. Este vorba despre Giuseppe Garibaldi, lansat la apă în 1983 și despre nava amiral, Cavour, intrată în serviciu în 2009. Cu o pistă de 220 de metri, aceasta poate hangara 10 aeronave F-35B Lightning II și 12 elicoptere AgustaWestland AW101.

Poți citi mai multe despre Moto Guzzi V100 Mandello aici.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account