Marc Marquez semnează cu Honda pe încă patru ani!

Se știa că Marquez este în discuții cu Honda pentru o prelungire de contract, căci actualul contract urmează să expire la finalul acestui an. Ce nu se aștepta nimeni este perioada pe care a semnat campionul en-titre.

HRC tocmai a anunțat că Marc Marquez a semnat cu ei pe încă patru (!) ani. Știam deja că Marquez va dori să rămână alături de Honda, pentru că vrea să câștige curse și titluri și, în acest moment și pentru viitorul cât de cât apropiat, cele mai mari șanse le are alături de Honda.

Asta și pentru că producătorul japonez și-a schimbat procedurile interne și a făcut excepții pentru a-l ține mulțumit pe campionul en-titre, cel care le-a adus șase titluri în șapte sezoane. Honda a cedat insistențelor lui Marquez și a păstrat oamenii pe care și-i dorea catalanul în pozițiile cheie ale proiectului MotoGP, renunțând la a-i mai roti în interiorul companiei la fiecare câțiva ani, așa cum cere tradiția. Astfel, Marquez și-a creat un mediu propice pentru maxima sa performanță, lucru care am văzut că nu este neapărat benefic pentru ceilalți piloți care aleargă cu Honda.

HRC și-a dat seama însă că, atâta timp cât Marquez este în formă și mulțumit, le poate aduce de unul singur pe tavă toate titlurile posibile, cum a făcut-o anul trecut, când le-a servit titlurile la piloți, la echipe și la constructori fără prea mare asistență din partea celorlalți piloți Honda.

Așa că, într-o mișcare total atipică pentru piața piloților, Marquez și-a legat destinul de Honda pentru umătorii patru ani, ceea ce înseamnă că următoarea șansă să-l vedem pe deja legendarul pilot catalan în șaua unei alte motociclete decât Honda va fi tocmai în 2025, când acesta va împlini 32 de ani și s-ar putea apropia de retragere.

Până acum, Marc Marquez are la activ 56 de victorii, 95 de podiumuri și 62 de pole-position-uri în șaua motocicletei Honda RC213V, fiind astfel cel mai de succes pilot pe care l-a avut vreodată Honda în MotoGP. Rivalii de la Yamaha au semnat și ei foarte devreme contractele pe următorii doi ani cu Maverick Vinales și Fabio Quartararo.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account