Schimbări mari în situația clasei moto la Dakar! De Soultrait câștigă a treia etapă.

Ieri, lucrurile păreau destul de stabile în Raliul Dakar la clasa moto. Dar nimic nu e sigur în Dakar, așa că liderii s-au rătăcit și situația în clasamentul general s-a dat puțin peste cap.

Ziua a treia a fost una foarte lungă, cu un total de 798 km, din care 331 km de probă specială, desfășurată în mare parte în dunele deșertului Atacama.

Joan Barreda a început a treia etapă a raliului în fruntea clasamentului general. Dar, la kilometrul 143 al specialei, în condiții de ceață puternică, Barreda se uita după un waypoint și a căzut într-un șanț de unde nu a mai putut ieși, pierzând enorm de mult timp și orice șansă la victoria în Raliul Dakar.

Apoi, Matthias Walkner s-a rătăcit și Ricky Brabec l-a urmat, apoi și Toby Price, astfel încât cei trei au pierdut destul de mult. Cel mai afectat a fost Walkner, care deschidea traseul.

În aceste condiții Xavier de Soultrait (Yamaha), care nu începuse raliul în forță (era în afara topului 10), a câștigat etapa, urmat de Pablo Quintanilla (Husqvarna) și de Kevin Benavides (Honda), care a avut un parcurs foarte precaut.

Adrien van Beveren și Sam Sunderland au reușit să limiteze daunele (terminând pe 4 și pe 5), dar Toby Price a pierdut peste 14 minute, Ricky Brabec 20 de minute și Walkner peste 23 de minute.

Astfel, în clasamentul general, Pablo Quintanilla preia controlul, cu Kevin Benavides la 11 minute și 23 de secunde și Sam Sunderland al treilea, la peste 12 minute. De Soultrait avansează până pe 6, la aproape 17 minute de Quintanilla, în spatele lui Adrien van Beveren și Toby Price. Deocamdată, piloții KTM sunt în corzi și este posibil să nu vedem a 18-a victorie consecutivă din partea producătorului austriac, în condițiile în care piloți Husqvarna, Honda și Yamaha merg foarte bine.

Și Mani Gyenes a făcut parte dintr-un grup mai mare de piloți care s-au rătăcit la un moment dat și a pierdut ceva timp, dar a regăsit traseul și a terminat cu bine etapa foarte lungă. Pilotul din Satu Mare se simte bine, în ciuda accidentării recente și pare destul de sigur pe el. A terminat a treia etapă pe locul 51, asta după ce rulase ceva vreme în jurul locului 40. În clasamentul general, Mani a urcat până pe 52, respectiv pe 5 la categoria Original by Motul.

Etapa de azi este și mai lungă decât cea de ieri, cu 510 km de legătură și 406 km de probă specială. Xavier de Soultrait este dezavantajat, căci a pornit primul pe traseu. Ricky Brabec și Matthias Walkner trag tare de tot, ca să recupereze deficitul pe care l-au dobândit ieri, cu Toby Price pe urmele lor. Quintanilla merge calm și conservator, dar deloc lent.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account