Ce urmează după BMW R nineT? R 12 nineT!

BMW Motorrad a început o subtilă campanie de teasing pentru ceea ce pare a fi o întreagă gamă retro, bazată pe filosofia R nineT.

Germanii au pregătit deja o variantă mai mare a acestuia, motorizată nici mai mult și nici mai puțin decât de boxerul de 1.170 cmc, anterior tehnologiei shiftcam, care a propulsat R1200GS.

Noutatea vine la exact un deceniu de la lansarea BMW R nineT, care în tot acest răstimp s-a bucurat de mai multe variante și anume R nineT Pure, Urban G/S, Racer S și Scrambler. Peste 100.000 de examplare de R nineT s-au vândut pe întreg globul din 2013 încoace.

Spre deosebiere de R nineT, care a preluat furca de pe S1000RR, cea prezentă pe R12 nineT este mai deschisă.

Posibil ca și R12 nineT, care deși va încorpa tehnologii moderne propune un aspect mult mai clasic, să se bucure de aceeași soartă. Bavarezii nu au exclus posibiliatea lansării unui cruiser, pe aceeași platformă.

Potrivit Dr. Markus Schramm, președinte al BMW Motorrad, noul design va lăsa și mai multe opțiuni pentru personalizare din partea pasionaților. Cu siguranță, programul Option 719, disponibil încă din 1923, va pune la dispoziție componente exclusiviste, de înaltă calitate. Liniile rezervorului, ale șeii și ale capacelor laterale evocă deja stilul anilor ’70.

În ciuda aspectului clasic, Edgar Heinrich, mai marele Departamentului de Design al BMW Motorrad a dat asigurări că motocicleta va fi una „super-dinamică”. De altfel, aceasta se bucură de un șasiu dedicat, în urma unor încercare de a se folosi cadrul BMW R 1200GS, care nu i-au mulțumit pe bavarezi. Nici electronica nu va lipsi, ceea ce nu a fost tocmai ușor cu acest tip de propulsor.

O atenție deosebită  este acordată detaliilor. Aripa față este reproiectată, farul rotund este tip LED, dar cu elemente de ghidare negre pentru fasciculul luminos, iar ceasurile de bord, în stilul motocicletelor de altădată au o gradație mai rar întâlnită în prezent. Totodată, șaua integrează un stop LED, ceea ce a permis ca și secțiunea posterioară a motocicletei să fie una foarte scurtă.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account