BMW Motorrad va lansa un sistem SOS automat pe motociclete

BMW va lansa un „sistem inteligent pentru apeluri de urgență” pentru motociclete, care va chema automat ajutoare în caz de accident.

88002

Sistemul este deja disponibil pe mașinile mărcii bavareze și folosește senzori montați pe vehicul pentru a detecta accidentul și sistemul GPS pentru a transmite locul accidentului serviciilor de urgență. Acest sistem se pare că va deveni obligatoriu pe mașinile noi începând din 2018 și va exista ca opțiune pe motocicletele BMW începând de anul viitor, inițial în Germania, apoi și pe celelalte piețe europene.

Senzorii de înclinare și de coliziune pot detecta diferența dintre accidentele grave și cele care nu necesită intervenția serviciilor de urgență, cum ar fi situația în care motocicleta cade de pe cric sau este scăpată pe loc.

Sos-BMW-Motorrad-3-800x566

În cazul unui accident grav, un apel de urgență va fi emis automat către un call center BMW. Un afișaj din bord va semnala faptul că s-a inițiat apelul. Un semnal acustic va fi de asemenea emis și riderul nu va putea să anuleze apelul.

În cazul unui accident minor, un apel se va iniția după un interval de 25 de secunde, timp în care motociclistul va putea să anuleze apelul folosind butonul SOS amplasat sub un capac pe ghidonul drept. Un apel poate fi inițiat și manual apăsând același buton și o conexiune vocală va fi stabilită folosind microfonul și difuzorul amplasate tot pe ghidonul drept.

SOS-BMW-Motorrad-800x566

Sistemul necesită o conexiune cu o rețea de telefonie mobilă și riderii vor putea vorbi cu operatorul call center-ului în limba lor maternă. Conform celor de la BMW, testele efectuate cu acest sistem până acum indică faptul că această tehnologie permite serviciilor de urgență să ajungă la fața locului cu până la 50% mai repede și ar putea salva până la 2.500 de vieți pe an.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account