Triumph Bonneville Bobber Black și Speedmaster: Custom Made in England

Pentru 2018, Triumph își îmbogățește gama de motociclete clasice și cruisere cu două modele foarte interesante: Bonneville Bobber Black, un cruiser negru, cu atitudine și cu un spirit sportiv, și Speedmaster, un cruiser clasic, plin de caracter.

Triumph Bonneville Bobber Black

Triumph Bonneville Bobber, o motocicletă plină de caracter, a devenit modelul cu cea mai rapidă creștere în vânzări din istoria de 115 ani a celor de la Triumph. Pentru 2018, producătorul din Albion vine cu o versiune foarte interesantă a fermecătorului cruiser – Bonneville Bobber Black, o motocicletă cu o latură întunecată foarte evidentă.

Motocicleta este complet neagră și are o roată lată de 16 inci pe față (față de 19 inci pe Bobber-ul „normal”), iar jambele furcii lui Bobber Black sunt de 47 mm (față de 41 mm la Bobber). Cele două discuri de frână de pe față sunt combinate cu etriere Brembo (un sistem de frânare de top pentru clasa din care face parte), iar furca Showa este mai axată pe performanță. Farul cu LED are și lumină pe timp de zi și acum există în echiparea standard un sistem de cruise control.

O mulțime de componente care înainte erau cromate acum au primit un tratament negru mat, de la întregul traseu de evacuare până la ghidon, manete, capacele motorului și carcasa farului. Motorul este același biciclindru în linie de 1.200 cmc, cu intervale de aprindere de 270 de grade, care impresionează în primul rând prin cuplul la regimuri joase și medii. Bicilindrul paralel dezvoltă 77 CP la doar 6.100 rpm și un cuplu maxim de 106 Nm la 4.000 rpm.

Fiind vorba de o motocicletă proiectată ca un custom, există în catalogul Triumph peste 120 de accesorii pentru personalizarea motocicletei, care includ diferite tipuri de ghidon, oglinzi, semnalizatoare cu LED, aripi scurtate, șei și soluții pentru bagaje.

Bobber Black este disponibil acum la distribuitorul Triumph din România, Motoboom.

Triumph Bonneville Speedmaster

Dacă Bobber Black este o variantă de custom „extremistă”, versiunea Speedmaster a lui Bonneville reprezintă un stil de cruiser mai confortabil și mai relaxat, dar cu un aspect foarte reușit. Speedmaster are altă suspensie pe spate decât frații săi, cu o basculă care imită un cadru de tip „hard-tail”, foarte popular pe vremuri, dar are de fapt monoamortizorul ascuns în partea de jos, astfel încât confortul nu are de suferit de dragul imaginii. Motorul relaxat, de 1.200 cmc, este identic ca specificații cu cel de pe Bobber Black, dar arată diferit pe dinafară, având un look mai convențional, cu mai multe elemente cromate.

Airbox-ul este dublu și are două filtre de aer, iar catalizatorul din traseul de evacuare este ascuns privirii, pentru un efect cât mai pur de motocicletă custom. Deși Speedmaster arată ca o motocicletă clasică, nivelul său tehnologic este cât se poate de actual. Există două moduri de pilotaj selectabile de la ghidon – Road și Rain, ABS de ultimă generație și un sistem de control al tracțiunii. Ambreiajul are un sistem de asistare pentru diminuarea forței necesare la manetă și există și un cruise control.

Bordul este diferit de al celorlalte surate din gama Bonneville, toate informațiile fiind afișate într-un singur cadran elegant. Posibilitățile de personalizare sunt, și în cazul lui Speedmaster, foarte ample, existând peste 130 de accesorii din care se poate alege. Una dintre cele mai interesante este evacuarea Vance & Hines.

Posibilitățile de customizare din fabrică sunt enorme pentru Speedmaster, cu două kituri cu idei diferite (Highway și Maverick) pentru a oferi clienților potențialul de a-și „face” motocicleta preferată – fie o variantă mai confortabilă, pentru drumuri lungi, fie una mai extremă, cu șa monopost, ghidon lat și atitudine de „bad boy”.

Speedmaster este disponibil acum la distribuitorul Triumph în România, Motoboom.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account