Navi – dovada că Honda nu și-a pierdut simțul umorului

Honda a lansat un (fel de) scuter pe piața din India. Noul model, denumit Navi, aduce aminte de scuterele și motocicletele mici cu aspect extravagant pe care le producea gigantul nipon cu câteva decenii în urmă.

hqdefault

Honda Monkey din anii ’80

În anii ’60, ’70 și ’80, Honda ieșea în evidență față de rivali prin modelele „ciudate” de scutere pe care le producea, precum Monkey, Motra, sau Zook. Cu aceeași îndrăzneală, Honda reușea să producă și motociclete sport care aveau să devină puncte de referință în domeniu, precum superbike-ul RC30 și superba NR750 cu pistoane ovale.

Acum, se pare că Honda revine ușor-ușor la mentalitatea acelor vremuri. A produs în serie modelul RC213V-S, literalmente o motocicletă de MotoGP înmatriculabilă. A venit și cu MSX125, cunoscut pe unele piețe sub denumirea de Grom. Și zilele trecute a prezentat noul Navi, un scuter pentru piața indiană.

85365

Honda Navi

Din punct de vedere mecanic, scuterul este unul clasic, transmisie automată CVT integrată în basculă, împreună cu motorul, cadru de oțel, roți mici și frâne pe tambur, acționate mecanic. Dar arată mai degrabă ca o mini-motocicletă. Doar că acolo unde ne-am fi așteptat să vedem un motor, este un spațiu gol, unde se pot pune bagaje. Nu este doar un concept, ci un model care se produce în serie și costă 39.000 de rupii indiene. Adică mai puțin de 500 de euro, nou-nouț.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account