[VIDEO] BMW prezintă conceptul electric Vision DC Roadster

„Electrificarea” motocicletelor continuă. Pentru BMW Motorrad, următorul pas este conceptul Vision DC Roadster, care descrie viitorul motorului boxer în perspectiva propulsiei electrice.

BMW produce deja scuterul electric C Evolution și a arătat acum ceva vreme cum ar fi să aibă o supersportivă eRR propulsată de un motor electric. Propulsia electrică este din ce în ce mai utilizată și, deși majoritatea problemelor sunt ridicate de sosirea următoarei generații de baterii, care ar trebui să ofere o densitate energetică mai mare și o viteză de încărcare îmbunătățită, pentru motociclete este foarte interesantă și latura emoțională și stilistică.

Conceptul Vision DC Roadster prezentat azi de BMW Motorrad lasă să se înțeleagă cum ar putea arăta o gamă de motociclete electrice bavareze. Conceptul este de fapt un naked în care motorul încearcă să joace rolul principal, cum este cazul la modelele boxer.

„Motorul boxer,” spune Edgar Heinrich, directorul departamentului de design de la BMW Motorrad, „este inima și centrul BMW, dar numele BMW este sinonim și cu concepte revoluționare de vehicule cu emisii zero. Ce s-ar întâmpla dacă clasicul motor boxer ar fi înlocuit de un motor electric și de o baterie? Vision arată capacitatea BMW Groupd e a păstra identitatea și aura BMW Motorrad, prezentând în același timp un fel nou și entuziasmant de a obține plăcerea de a pilota. Cine a pilotat vreodată o motocicletă știe cât de emoționantă poate fi, chiar și în versiune electrică. Cuplul foarte mare permite accelerații incredibile. Această putere aproape brutală creează o experiență complet nouă, care va caracteriza BMW Motorrad Vision DC Roadster.”

După peste 90 de ani de motor boxer cu doi cilindri și, între timp, și de motoare cu doi, trei, patru și șase cilindri în linie, se deschide așadar un nou capitol în care motorul electric este premiza unei nou tip de motocicletă.

În acest concept, bateria este dispusă vertical, lăsându-le spațiu designerilor pentru a aborda un stil caracteristic modelelor BMW, în locul cilindrilor boxer. Pentru răcire, două elementel laterale mobile ies în afară, în lateral, fiind acoperite de nervuri și integrând și ventilatoarele pentru circulația forțată a aerului – o poziție care amintește de cilindrii motorului boxer, ieșiți în afară.

Motorul electric are formă cilindrică, este amplasat sub baterie și este legat direct de arborele de transmisie (bascula e monobraț), fără să fie nevoie de cutie de viteze.

Ansamblul motor+baterie este partea cea mai importantă și inovatoare a proiectului. Motocicleta nu pare deloc grea, este joasă, lungă și are o față joasă și încărcată, cu suspensie Duolever.

Descris ca „simbolul viitorului BMW în domeniul propulsiei alternative”, Vision DC Roadster conține probabil și câteva indicii în materie de estetică referitor la cum vor arăta în viitor noile modele bavareze.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account