Deus Tenere – un omagiu adus motocicletelor de Dakar din anii ’80

Specialiștii de la Deus ex Machina au realizat această versiune specială de Yamaha Tenere 700, cu o estetică inspirată de primele motociclete folosite în Raliul Paris-Dakar.

Deus Tenere este cea mai nouă creație a customizatorilor renumiți de la Deus ex Machina, pornind de la o bază foarte interesantă – Yamaha Tenere 700, o motocicletă cu o atitudine foarte „rally-istică”, cu roată față de 21 de inci și suspensii cu cursă lungă. Motorul folosit este același CP2 montat pe modelul XSR700, preparat deja de Deus.

Motocicleta a fost prezentată acum câteva zile la a zecea ediție a festivalului Wheels and Waves, care s-a desfășurat în variantă redusă la minimum, din cauza epidemiei de Covid-19. A fost și pilotată demonstrativ la modul magistral de Jean-Claude Mousse, de patru ori câștigător al renumitei curse de enduro de la Touquet.

Întregul kit de modificare poate fi comandat de la Deus Milano, prinderea farului fiind printată 3D, precum și carena care vine peste rezervor și bucata unică care include șaua, aripa spate și lateralele. Kitul Rally de la Deus include și protecții pentru radiator, ghidaj pentru lanț cu protecția aferentă, scut motor din aluminiu și trusă de scule Yamaha, plus apărători de mâini Acerbis.

Furca a primit cartuș Andreani (cu 30 mm mai lung) și există un monoamortizor Ohlins pe spate. Partea de competiție include suportul de roadbook și două tripmastere. Motorul a primit o evacuare specială SC Project, din titan, iar jantele de serie sunt încălțate cu o pereche de Metzeler Karoo Extreme.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account