Accesorii testate: Cardo Packtalk Bold (update II)

După aproape șase luni de test continuu, pot spune că am încercat sistemul de comunicare Cardo Packtalk Bold de la Motomus în majoritatea situațiilor imaginabile.

foto: Adrian Scutariu

Acesta este al treilea episod din review-ul sistemului Packtalk Bold, primul fiind aici și al doilea aici. Au trecut aproape șase luni de când folosesc sistemul de comunicare de la Cardo la majoritatea drumurilor zilnice pe două roți și pot spune sus și tare că mă bucur că am așa ceva, deși eram inițial mai degrabă împotriva conversațiilor la ghidon. Și, după ce am văzut cum se descurcă unii dintre prietenii mei cu alte sisteme, mă pot considera și norocos că am unul care chiar merge foarte bine în cam toate situațiile.

Asta pentru că, între timp, am folosit sistemul și pentru a mă conecta cu prieteni la drum, în modul intercom. Și nu am văzut niciun sistem care să se conecteze atât de simplu și să păstreze conexiunea atât de bine, inclusiv la distanțe mai mari, ca acest Cardo Packtalk Bold. Mai ales amicii care au optat pentru sisteme foarte ieftine ajungeau să piardă conexiunea imediat ce ne îndepărtam la un viraj distanță (nici 200 de metri). Autonomia continuă să mă uimească, astfel încât am în continuarea problema că uit să-l încarc și mă trezesc că mă anunță că bateria e pe terminate chiar când sunt la drum, departe de prize. Pe de altă parte, eu sunt și genul care a rămas de două ori în pana prostului cu una dintre cele mai economice motociclete pe care le-am avut, pentru că mi se părea că n-are nevoie de benzină.

Între timp, pe lângă ploi, noroi și intemperii, am și lovit unitatea de pe cască de câteva ori destul de zdravăn, de câte un toc de ușă sau ghidon de motocicletă. Nu s-a spart, nu s-a avariat, merge în continuare impecabil, deși am avut câteva emoții în momentele de după impact.

Calitatea convorbirii este, de cele mai multe ori, excelentă, indiferent că sunt în modul intercom sau că vorbesc la telefon. Uneori, însă, în mod inexplicabil, se aude foarte încet. Tind să cred că este mai degrabă vorba de calitatea conexiunii telefonice din acel moment, pentru că nu am găsit altă explicație. Interlocutorul aude excelent de fiecare dată, chiar și când merg la viteze mari, cu casca open-face care ține microfonul direct în fluxul de aer.

Aplicația Cardo de pe telefon este ușor și intuitiv de folosit, deși rareori apelez la ea. Comenzile vocale funcționează foarte bine de cele mai multe ori, deși dau chix în continuare din când în când, interpretând greșit ce spun sau ignorând de-a dreptul. Tind să cred că este vorba de fundalul sonor din momentul în care dai comanda.

Următorul pas este să-mi instalez un suport, cu microfon și căști, și pe o cască integrală, preferabil pe una pe care o voi folosi la drumuri lungi, și eventual pe una dintre căștile de circuit, pentru a folosi sistemul și pe pistă, la cursurile Rider Academy. Una peste alta, sunt foarte încântat de Cardo Packtalk Bold, care a devenit unul dintre accesoriile mele preferate de folosit la ghidon.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account