Gerovital
Gerovital
Gerovital

Se încheie prima zi de teste oficiale la Jerez: Vinales cel mai rapid, Petrucci cade urât

Prima zi de teste oficiale la reluarea sezonului 2020 de Motomondial a fost una plină de evenimente. Trei motociclete Yamaha se află în top 5, cu Vinales pe primul loc. Între timp, Quartararo a fost penalizat pentru antrenamente nepermise și Petrucci a căzut zdravăn și a ajuns la Clinica Mobile cu traumatism cranian.

Maverick Vinales a obținut cel mai bun timp al primei zile de teste oficiale în ultima parte a zilei, urmărit îndeaproape de viitorul său coleg de echipă, Fabio Quartararo, care și-a îmbunătățit și el timpul în sesiunea de după-amiază.

Campionul en-titre Marc Marquez, după ce a dominat sesiunea de dimineață, a rămas cu al treilea timp în clasament, în fața lui Alex Rins și a lui Valentino Rossi. După-amiaza, temperaturile au fost foarte ridicate (la ora 15:00 specialiștii Michelin măsurau 52 de grade la nivelul asfaltului).

S-au văzut câteva noutăți notabile în boxele echipelor de la clasa regină, printre care o evacuare diferită pentru Ducati și un sistem holeshot care coboară suspensia pe Honda RC213V. Și cei de la Yamaha au un dispozitiv care modifică înălțimea motocicletei. Cei de la Yamaha au urmat modelul Ducati și au montat căști și microfoane pentru comunicarea de la distanță între pilot și mecanici.

În sesiunea de după-amiază, rulajul pe pistă a fost întrerupt mai întâi de o pană de curent, care a impus o perioadă de steag roșu până la rezolvarea problemei, apoi de uleiul vărsat pe pistă de motocicleta Aprilia RS-GP a lui Aleix Espargaro în virajul 11. Alex Marquez căzuse înainte în virajul 6, apoi Danilo Petrucci a căzut zdravăn chiar pe uleiul lăsat de Espargaro. Pilotul de la Ducati părea accidentat și a fost dus la Clinica Mobile, după ce acuzase amețeli. Medicii l-au declarat apt, dar Petrucci nu a mai rulat astăzi. 2020 marchează ultimul an al pilotului italian alături de Ducati, înainte de a trece la KTM Tech3 în 2021.

Fabio Quartararo a fost înștiințat astăzi de comisarii Motomondialului că a fost penalizat pentru antrenamente interzise în extrasezon. Francezul a rulat pe circuitul Paul Ricard, din sudul Franței, pe o Yamaha R1 cu specificații prea apropiate de MotoGP (frâne de carbon, electronică). Penalizarea constă în pierderea a 20 de minute din prima sesiune de antrenamente libere de vineri, prima zi a etapei de la Jerez. Fabio a recunoscut încălarea regulamentului, dar a spus că nu a fost intenționată. Francezul a depus o contestație, cu o cauțiune de 1.320 de euro, în speranța că i se va accepta explicația și că va scăpa de sancțiune.

Vești bune pentru Dovi: clavicula se pare că se reface conform programului și weekendul viitor ar trebui să-l vedem pe italianul de la Ducati recuperat 100%, gata de luptă.

Iată clasamentul combinat complet după prima zi de teste:

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account