Record Guinness: Ivan Cervantes parcurge 4012 kilometri în 24 de ore cu un Triumph Tiger 1200 GT Explorer

Iván Cervantes, de cinci ori campion mondial de enduro și ambasador Triumph și-a adjudecat titlul Guinness World Records pentru „Cea mai mare distanță pe o motocicletă în 24 de ore (individual)”.

Pilotând un Triumph Tiger 1200 GT Explorer pe Inelul de mare viteză de la Centrul Tehnic Nardò din Italia, Iván a parcurs peste 4012 km, într-o perioadă de 24 de ore. Astfel, spaniolul a bătut recordul anterior, de 3406 kilometri cu o marjă uriașă, de peste 600 km. Tentativa de record a fost asistată și validată de un arbitru Guinness World Records pe 30 aprilie 2023, cu o distanță finală confirmată de 4012,53 km. Aceasta este echivalentă cu a pleaca din Londra și a ajunge la Marea Piramidă din Giza în 24 de ore!

Omul: 

Iván Cervantes este de 5 ori campion mondial de enduro, de 21 de ori campion spaniol de enduro și de 5 ori campion spaniol de motocross. În iulie 2021, Iván a fost anunțat ca unul dintre noii ambasadori off-road ai Triumph, ajutând la dezvoltarea viitoarei game de motociclete de motocross și de enduro.

De când s-a alăturat echipei Triumph, Iván s-a bucurat de succes concurând pe motociclete Triumph din gama Adventure, adjudecându-și victorii în Baja Aragón, 1000 Dunas Raid și Basella Maxi-Trail Race. În pregătirea tentativei de record, pe lângă un antrenament fizic intensiv pe propriul său Tiger 1200 Rally Pro, Iván a început să-și planifice cu atenție strategia de nutriție și somn, în parteneriat cu profesorul Andrew Bagshaw de la Universitatea din Birmingham.

Motocicleta:

Motocicleta folosită a fost un Tiger 1200 GT Explorer, ales la întâmplare de pe linia de producție, fără nici o modificare. Motocicleta a fost rulată și supusă primului service înainte de tentativa de record. Familia Tiger 1200 a fost concepută să ofere confort și caracter, iar pentru recordul lui Ivan Cervantes, rezervorul de 30 de litri și protecția excelentă împotriva vântului au fost de neprețuit.

 

Șaua și manșoanele încălzite au fost și ele de ajutor în timpul orelor reci ale dimineții și pe perioada în care a plouat, în timp ce motorul cu trei cilindri și electronica avansată au oferit putere și control fără efort. Luminile LED i-au asigurat lui Ivan o vizibilitate excepțională în întunericul complet al unității de testare de la Nardò. Singura operație de întreținere necesară a fost o singură schimbare – planificată  – a anvelopelor Metzeler Tourance Next la jumătatea încercării, înainte de lăsarea nopții și de venirea ploii.

Recordul:

Recordul anterior de 3406,17 km a fost obținut de americanul Carl Reese pe 26 februarie 2017, cu o viteză medie de 141,9 km/h pentru cele 24 de ore. Pilotând constant la viteze de peste 200 km/h, Ivan și-a creat o fereastră de cinci ore rămase după ce a atins performanța americanului.

Ambasadorul Triumph nu s-a mulțumit însă doar să bată acest record ci s-a decis să stabilească un nou reper și anume să atingă borna de 4.000 de kilometri.  În cele 5 ore care au urmat, el a continuat să parcurgă încă 606 km, echivalentul lățimii Franței. Tentativa de record a fost asistată de un arbitru oficial Guinness World Records, care a validat distanța finală parcursă în 24 de ore drept 4012,53 km, cu o viteză medie de 167,79 km/h.   

Date cheie:

Durata: 24 de ore

Distanța totală parcursă: 4012,53 km

Loc: Inelul de mare viteză, Centrul Tehnic Nardò, Italia

Lungimea unui tur: 12,649 km

Număr de ture: 317

Viteza: peste 200 km/h

Viteza medie pentru 24 de ore: 167,79 km/h

Număr de opriri: 18

Litri de combustibil utilizat: 520

Schimburi de anvelope: 1

Ore de somn: 0

Ivan Cervantes – „Tiger 1200 GT Explorer a fost motocicleta perfectă pentru această încercare. Este foarte confortabil, chiar dacă mergi el cu durate mari. Cea mai grea parte a fost vremea, pentru că a început să plouă, dar această motocicletă are un parbriz foarte mare și o protecție excelentă, ceea ce m-a ajutat foarte mult. Este o motocicletă foarte specială pentru mine. Nu este ușor să mergi 24 de ore la rând, dar, în cele din urmă, recordul este al meu!

Nick Bloor, CEO, Triumph Motorcycles – „Ce a făcut Ivan cu Tiger 1200 este pur și simplu incredibil! Determinarea și perseverența lui l-au ajutat nu doar să bată recordul existent, ci să adauge aproape 20% la distanța parcursă în 24 de ore. Un efort remarcabil, pe care toți cei de la Triumph sunt incredibil de mândri că l-au susținut.”  

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account