Valentino Rossi ar putea alerga și în 2022, spune Uccio

Prietenul și partenerul nedespărțit al lui Rossi din copilărie, Alessio „Uccio” Salucci, la microfoanele televiziunii italiene Sky, a vorbit despre eventualitatea intrării formațiunii VR46 în clasa regină. Negocierile sunt în plină desfășurare și se pare că Valentino nu s-a hotărât încă dacă își va înceta cariera de pilot la finalul lui 2021.

Motomondialul va face parte din viitorul lui Valentino Rossi, fără îndoială, fie în rolul pe care îl are de peste 25 de ani, fie în cel mai comod, dar nu mai puțin solicitant, de manager al echipei care îi va purta numele, tot în clasa regină din MotoGP.

„Nu ascund,” declară Alessio Salucci la microfoanele televiziunii Sky,„că lucrăm la ceva de peste un an. Știam că va fi un drum destul de lung și complicat, așa că nu ne așteptam să se întâmple totul atât de repede și că piloții noștri tineri vor crește atât de repede în performanțe încât să merite locuri în clasa regină. Pe de o parte suntem mândri, pe de alta suntem îngrijorați. Pentru că e adevărat că avem experiență în Moto3 și în Moto2 cu echipa noastră proprie, dar MotoGP este cu totul altceva, mai ales în privința costurilor. Implicarea în așa ceva trebuie să fie serioasă și pe termen lung, așa că trebuie să calculăm foarte bine totul.”

Negocierile pentru intrarea VR46 în categoria regină sunt în derulare de ceva timp, este lucru știut, dar deocamdată nu există nimic care să merite anunțat oficial. Asta și pentru că se pare că Doctorul nu s-a hotărât încă dacă să încheie cariera de pilot la finalul sezonului 2021. „Vale”, a continuat prietenul său Uccio, „va hotărî după șase sau șapte curse dacă se va opri sau nu.”

Așadar, totul va depinde de rezultate, de senzațiile pe care multiplul campion mondial din Tavullia le va avea pe pistă, amânând cu un an hotărârile care păreau deja luate în 2020.

Contractul cu Petronas nu prevede neapărat o opțiune concretă pentru 2022, dar ușile îi sunt deschise campionului italian, după cum s-a declarat de mai multe ori atunci când s-a semnat contractul cu echipa din Malaezia. Adică viitorul lui Rossi ca pilot este legat, fără îndoială, de marca Yamaha. „Pentru echipă”, a încheiat Uccio, „nu ne-am hotărât nimic și nu avem vreun acord cu un constructor. E clar că inima ne îndeamnă către Yamaha, dar vom vedea ce se va întâmpla.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account