Zapp EV i300 este un scuter electric ultra-performant!

Zapp EV i300 este un scuter electric recent prezentat la Goodwood Festival of Speed. De ce este el special, în comparație cu pleiada de scutere electrice?

Nu atât pentru că este fabricat în Marea Britanie sau că se lucrează la el din 2018 ci, mai degrabă grație designului, materialelor și performanțelor. Toate acestea pot fi descrise printr-un singur cuvânt: racing!

O bună găselniță de marketing este că aripa față se poate schimba între scutere. Așadar, dacă găsești alți oameni ce se dau cu așa ceva, poți să te distrezi și să te socializei încercând combinații. De culori. Sau poate nu doar.

Zapp i300 este construit în jurul unui exo-schelet, cu ajutorul unor materiale compozite, care îl fac să cântărească doar 92 de kilograme, fără baterii. Nu reușim să ne aducem aminte când am mai văzut un carenaj față care se lungeste deasupra furcii, care, este una upside-down.

Bascula monobraț lucrează împreună cu un amortizor reglabil, iar cauciucurile au talonul mic. Se observă etrierii radiali cu patru pistonașe și discurile de frână perforate, care nu se află acolo doar ca să dea bine. Sunt folosite pentru că performanțe sunt din belșug! Din tablou nu lipsește un sistem ABS cu doua canale.

Viteza maximă este limitată la 100 de km/h, însă ea se atinge în 4.8 secunde. Iar asta te va face cu siguranță unul dintre cele mai rapide ansamble pilot-vehicul din imediata apropiere. Cei 50 km/h care de regulă constituie limita de viteză în oraș se ating în doar 2.2 secunde. De altfel, cuplul motor este de atenție, 581 Nm. Deci, atenție cum pleci de la semafor!

Despre motor nu se știu prea multe lucruri deocamdată, dar acesta produce 14 kW. Are nevoie de 2 baterii Litiu-ion a câte șase kilograme fiecare, care oferă o autonomie de aproximativ 60 de kilometri. Se pot încărca la o priză obișnuită, în doar 40 de minute până la 80% din capacitate.

În funcție de dotări, prețul variază între 5.500 de și 8900 de euro, pentru o variantă ce utilizează carbonul pentru un suport de bagaje și jante cu design tip diamant.

De menționat este și faptul că Zapp a preferat să vândă online, acceptând un număr limitat de reselleri fizici.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account