Joan Mir nehotărât: să-și păstreze numărul 36 sau să treacă la 1?

Campionul mondial en-titre din MotoGP a câștigat deja două titluri cu numărul său preferat, 36 și acum încă nu s-a hotărât: să cedeze presiunilor mai-marilor de la Suzuki, care vor să accentueze victoria? Sau să procedeze precum Sheene, Rossi și Marquez?

Ce număr va avea Joan Mir în 2021 pe Suzuki? Își va păstra numărul 36, numărul său de suflet, cum au făcut Rossi și Marquez înaintea lui, sau va trece la numărul 1, cum își doresc cei de la Suzuki? E pe muchie: pe de o parte este legat de numărul 36, cu care a câștigat deja două titluri mondiale, pe de altă parte este tentat de a evidenția titlul din 2020, mulțumindu-i astfel și pe oamenii de la Suzuki.

Joan s-a născut în septembrie 1997 și, în decursul vieții sale, a văzut puțini piloți care s-au confruntat cu această dilemă. A văzut că unii au rămas la numerele lor de suflet, cum a fost Valentino, care a vrut mereu să păstreze numărul 46 al tatălui Graziano, sau ca Marc Marquez, care nu a renunțat la numărul 93. A văzut însă și doi piloți care au renunțat la numărul preferat: Nicky Hayden, care a trecut la numărul 1 după titlul cucerit în 2006 cu Honda (când avea numărul 69) și Casey Stoner, care a pus numărul 1 pe carenele sale în 2008 și în 2012, în locul numărului său consacrat – 27. Apoi a mai fost Jorge Lorenzo, care a trecut la un număr 1 personalizat după primul dintre cele trei titluri în MotoGP – cifra 1 formată din inițialele JL.

Alegerea numărului a fost de multe ori complicată și controversată în istorie. Primul pilot care a sfidat convențiile, renunțând la numărul 1 al campionului și hotărând să-și păstreze numărul de suflet permanent nu putea să fie decât Barry Sheene. Legendarul campion britanic, născut în 1950, a murit la doar 52 de ani. Talentat și extrovertit, dublu campion mondial la clasa 500 cu Suzuki (în 1976 și 1977), Barry a fost printre primii în multe privințe: primul care a folosit combinezoane multicolore, primul care a folosit în mod regulat protecția de spate, care a folosit casca integrală și care a boicotat TT-ul, atunci când periculoasa cursă din Insula Man era încă parte din calendarul campionatului.

Număul 7 și rățoiul desenat pe partea frontală a căștii au fost simbolurile sale de la debutul său, în 1968, în campionatul național, până la ultimul Mare Premiu în care a alergat, în sezonul 1984. „Baronetul Maiestății Sale” era un personaj vivace, printre puținii englezi care vorbeau foarte bine atât italiana, cât și spaniola.

Apoi mai este și cazul Schwantz. În memoria colectivă, texanul este legat de celebrul său număr 34, dar, când a câștigat titlul la 500 în 1993, cu Suzuki, a cedat presiunilor producătorului japonez și a alergat cu numărul 1 timp de un sezon. Cum va face, probabil, și Joan Mir. Dar trebuie spus că schimbarea nu i-a purtat prea mult noroc lui Schwantz: a câștigat doar două curse în sezonul 1994, pe care l-a încheiat pe locul 4 în campionat, în spatele lui Mick Doohan, cu Honda, Luca Cadalora (Yamaha) și John Kocsinki (Cagiva). Apoi, în 1995, s-a retras.

Dar numărul fix, ales de pilot sau obținut în funcție de plasarea în campionatul anterior, este o idee relativ nouă. Până prin anii ’80 numărul se atribuia de cele mai multe ori la întâmplare, atât în cursele de nivel internațional, cât și în cele de nivel mai mic. Numărul era decis de organizator, atunci când se alcătuia lista cu piloți la începutul weekendului de cursă.

Giacomo Agostini, spre exemplu, primea mai mereu numărul 1, ceea ce îl făcea foarte antipatic pentru mulți dintre rivalii săi, inclusiv pentru coechipierul său de la MV Agusta, Phil Read. După cele șapte titluri consecutive, din ’66 până în ’72, „Mino” a fost învins de englez în cei doi ani care au urmat, dar mulți organizatori au continuat să-i acorde numărul 1.

Când au ajuns la Castellet, pentru prima etapă a sezonului 1975, Read a protestat împotriva acestei tradiții și a cerut sus și tare să primească numărul 1: el era campionul din 1974 și din 1973. Organizatorii i-au răspuns ostil, nu se știe dacă din pură încăpățânare sau după ce îi ceruseră permisiunea lui Ago, care acum alerga pentru Yamaha. Așa că Phil le-a cerut mecanicilor de la MV să-i pună numărul „zero”, adică cifra care e înaintea lui 1. Și cu acel număr 0 a alergat în Marele Premiu al Franței, luând locul 3.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account